Friedlach-Hütte bij Gerlosberg, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Friedlach-Hütte bij Gerlosberg, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Chalet Friedlach

De zon schijnt lang op de schilderachtige houten hut voordat ze ondergaat achter de bergen van de Zillertaler Alpen. Chalet Friedlach, hoog op de berg gelegen, biedt een combinatie van rustieke eenvoud en technische luxe.

Deze hut is een puur natuurproduct. Gastheer Hansjörg Schweiberer hecht hier grote waarde aan. Zijn romantische Chalet Friedlach is weliswaar nieuwbouw, maar volledig in de traditionele Tiroler huttenstijl ontworpen. Vrijwel alles is van hout: spar, sloophout en in de slaapkamers rustgevend geurende arve. De stijlvolle eenvoud gaat hier hand in hand met praktische luxe, zoals een koffiemachine, WiFi, vier televisies en twee badkamers. Het chalet biedt plaats aan acht gasten. De kinderen verdwijnen het liefste meteen via de ladder in het stapelbed.

Het chalet is perfect voor iedereen die op zichzelf wil zijn. Gelegen op de rustige Gerlosberg, op enige afstand van de Schösserhof die Hansjörg Schweiberer samen met zijn ouders exploiteert. Vooral kinderen zijn dol op de boerderijdieren, waaronder geiten, pony’s, konijnen en kippen. Sommige gasten, zo verraadt de boer, komen speciaal voor de goede schnaps-recepten die zijn oma heeft nagelaten. Meesterwortel, melisse, gentiaan en arve; in de kleine distilleerderij op de boerderij worden al deze kruiden gedestilleerd tot schnaps en likeur. Tot grote vreugde van de gasten.
 

© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Meer boerderijen ontdekken

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.