Sneeuwschoenwandelen in het Kaisertal, © Tirol Werbung/W9 STUDIOS
Sneeuwschoenwandelen in het Kaisertal, © Tirol Werbung/W9 STUDIOS

Recreatie in de sneeuw: sneeuwschoenwandelen in Kufsteinerland

De vakantieregio rond Kufstein strekt zich uit tussen het Kaisergebergte in het oosten en de meren in het westen. Wie van afwisseling houdt, is hier aan het goede adres. Naast talloze activiteiten biedt de regio een mix van recreatieve, culinaire en culturele activiteiten.

De rust. Bij elke stap het knisperende geluid van verse sneeuw onder de schoenen. De koude, heldere winterlucht. Tijdens een wandeling door het idyllische Kaisertal in het Kufsteinerland ben je al snel de stress van het dagelijkse, hectische leven vergeten. Je ontdekt dierensporen in de sneeuw of spot een steenadelaar in de lucht. Hier in het Kufsteinerland vergeet je snel de dagelijkse werkdruk, ver weg van files en het drukke autoverkeer.

Nog maar tien jaar geleden was het Kaisertal het laatste dal van Oostenrijk dat alleen te voet bereikbaar was. Inmiddels is er een kleine weg gebouwd, maar die wordt alleen door de inwoners van het dal gebruikt. Van Kufstein loopt er een eenvoudige wandelroute - eerst even steil via de bijna 300 treden - naar de pittoresk gelegen Antoniuskapelle. Dat je snel stijgt is duidelijk te zien wanneer je achteromkijkt naar het uitzicht op het 800 jaar oude fort van de stad Kufstein. Wie na het zien van deze schitterende kerk nog stevig op de benen staan, vervolgt zijn pad. Bijvoorbeeld tot aan de Ritzau Alm op de Zehnerkopf. Deze alm biedt niet alleen een fantastisch uitzicht op de grillige toppen van de Wilder Kaiser, maar het is ook dé plek om te genieten van Tiroler lekkernijen. Naast zelfgemaakte spek, kaas en gebak kan je hier ook wild van eigen jacht bestellen. Precies wat je nodig hebt na deze klim!

De rust. Bij elke stap het knisperende geluid van verse sneeuw onder de schoenen. De koude, heldere winterlucht. Tijdens een wandeling door het…

toon meertoon minder

Informatie over de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.