Adelaarsweg etappe 9 in Oost-Tirol, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg etappe 9 in Oost-Tirol, © Tirol Werbung/Frank Bauer

De Adelaarsweg is voor ervaren wandelaars die op zoek zijn naar een avontuurlijke uitdaging

Langeafstandswandeling de Adelaarsweg in Osttirol heeft een afwisselend pad, van eenvoudige tot gevorderde etappes. Niet alleen de wandeling is spectaculair, maar ook de vele overnachtingshutten die onderweg voorbijkomen.

De Osttiroler Adelaarsweg heeft zijn naam te danken aan de ligging van de negen etappes, deze vormen samen het silhouet van een adelaar. De eerste vijf etappes lopen van Ströden tot het Matreier Tauernhaus.

Iedere etappe kan binnen een dag gelopen worden. De echte hikers die een langeafstandswandeling willen maken kunnen onderweg altijd overnachten in een van de vele authentieke berghutten. Berggids Christian Riepler kent de streek en de hutten als de beste. Hij raadt aan om een bezoek aan de Bonn-Matreier hut niet over te slaan. Vanaf is er een indrukwekkend uitzicht over de Dolomieten. Ook de Sudetendeutsche hut is een aanrader, deze grenst aan een idyllisch meer. En volgens Christian is het échte bergbeklimmersgevoel in de Stüdlhütte te ervaren.

Riepler zijn lievelingsetappe is nummer vijf: van de Badener Hütte naar het Matreier Tauernhaus. “Tijdens deze etappe bewandelt u de prachtige omgeving en geniet u van een spectaculair uitzicht over de Gletschwelt Grossvenediger. Hoogtepunt van deze wandeling is de Löbbentörl, dit is een van de magische punten van het Nationaal Park”.

Adelaarsweg etappes in Osttirol

Terug naar het overzicht

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat