Het hoogste punt van Hamburg ligt in het Ötztal: het Ramolhaus

Het Ramolhaus is niet alleen het oudste toevluchtsoord van Ötztal, maar ook de hoogst gelegen hut van Tirol. Het kan zijn dat u hier niet wordt begroet met het typisch Tiroler ‘Griaß di!’, maar met het ouderwetse ‘Moirn, moirn!’. Hoe de begroeting ook zal zijn, warm is hij zeker.

Het hoogstgelegen huis van Hamburg ligt niet op een heuveltje op de Noord-Duitse vlakte en ze begroeten elkaar ook niet met ‘Moirn, Moirn!’. De verwarring ontstaat door de ligging van de hut. Het Ramolhaus hoort deels bij Niederelbe, van de Duitse Alpen, maar is gelegen op de 3.006 meter op de Gurgler gletsjer in het Ötztal. Bij de hut wordt u dus verwelkomd met ‘Moirn, Moirn!’, maar onderweg groeten de klimmers u hartelijk met ‘Griaß di!’.

Bewonder de mooie zonsopgang en het uitzicht over vele gletsjers vanaf het terras van een van de mooiste toevluchtsoorden van Tirol. Geniet van deze unieke plek voordat u verder gaat met een tocht naar de Ramolkögel of de Firmisanschneide. Ervaren klimmers bereiken het Ramolhaus vanuit Obergurgl en Vent binnen vier uur.

Tijdens de klim, waarbij 1.100 hoogtemeter afgelegd wordt, begint u te begrijpen wat een doorzettingsvermogen Martin Scheiber had. Hij richtte het Ramolhaus in 1881 op en opende hiermee de eerste berghut in het Ötztal. Na al die jaren is de berghut nog steeds in bezit van de familie, de huidige eigenaar Lukas Scheiber is de achterkleinzoon van de pionier van het bergtoerisme.

© Tirol Werbung/W9 STUDIOS
Ramolhaus in de Ötztaler Alpen

Terug naar het overzicht

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat