© Tirol Werbung/Verena Kathrein
© Tirol Werbung/Verena Kathrein

Hoog in de bergen survivalen op de Zirbenweg

Tijdens een wandeling over de Zirbenweg bent u nooit alleen. Op het prachtige pad tussen Patscherkofel en Tulfes geniet u samen met andere wandelaars van mooie uitzichten en unieke almroosbloemen.

De wandeling over de Zirbenweg is uitdagend en daarom zeer geliefd bij ervaren hikers. Tijdens de hike geniet u van een prachtig uitzicht over het middelste Inntal en Nordkette. Wandel door de hoogstgelegen botanische tuin van Europa tussen de bergen van Innsbruck. De wandeling loopt door Europa’s grootste en oudste dennenbos, dankzij haar 500 jaar oude dennenbomen heeft zij de naam ‘overlever’ gekregen. Vanaf de zomer begint de berg te verkleuren. Rond eind juni, begin juli bloeien er namelijk ontelbaar felrode Almrozen langs de weg, ook wel bekend als de rododendron.

De Zirbenweg loopt vanaf het Patscherkofel-Schutzhaus richting het oosten naar het Tulfeinalm in Tulfes en andersom. Een echte aanrader om wat energie op te doen voor de wandeling is de taart van eigenaresse van de hut, heerlijk. Tussen de twee plaatsen rijdt een speciale wandelbus, met een liftpas is deze bus gratis te gebruiken.

Prachtig Panorama langs de Zirbenweg, © Tirol Werbung/Verena Kathrein
Prachtig Panorama langs de Zirbenweg
Typisch Tirols: de dennen, © Tirol Werbung/Verena Kathrein
Typisch Tirols: de dennen
Rustplaats tijdens de Zirbenweg, © Tirol Werbung/Jörg Koopmann
Rustplaats tijdens de Zirbenweg

Terug naar het overzicht

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat