'Haag’s Chocolade' (Tiroler Edle) in Landeck, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
'Haag’s Chocolade' (Tiroler Edle) in Landeck, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Puur genieten — De regio van het goede leven dichtbij Landeck

Wie van het goede leven houdt, is in Landeck en omgeving aan het juiste adres. Wij hebben drie voorbeelden op een rij gezet die bewijzen dat ‘Genussregion West’ daadwerkelijk dé regio is van het goede leven.

Chocolatier Hansjörg Haag bereidt zijn chocolade het liefst wanneer hij door het raam uitkijkt op de Landeck. In zijn heerlijke chocoladerepen van ‘Tiroler Edler’ zijn, op de cacao na, alleen lokale producten verwerkt. Haag zijn meest belangrijke zakenpartners zijn de koeien die buiten op de weide staan te grazen, deze inheemse bewoners leveren de Tiroler melk voor de chocolade.

Maar er wordt nog meer genoten in Landeck. Denk bijvoorbeeld aan de verse brandenwijn die wordt gemaakt van de pruimen uit Stanz. De brandenwijn wordt gebrouwen in een oude distilleerderij van Christoph Kössler, in het zonnige bovengedeelte van Landeck: een genot voor ziel en smaakpapillen.

Zoals Seppl Haueis, de chef van het authentieke Gasthof Gemse in Zams, het motto ‘traditioneel op internationaal niveau’ draagt, doen Haag en Christoph Kössler dat ook. Wanneer hij zijn gasten uit het raam ziet kijken naar de prachtige omgeving van Landeck, dan geniet hij er altijd van dat hij kan vertellen dat al zijn producten vers uit de regio komen. Van vlees van eigen boerderij tot specerijen uit eigen kruidentuin.

Postgasthof Gemse in Zams, © Tirol Werbung/Verena Kathrein
Postgasthof Gemse in Zams
Haags chocolaterie 'Schoko-Laden' (Tiroler Edle) in Landeck, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Haags chocolaterie 'Schoko-Laden' (Tiroler Edle) in Landeck
Distilleerderij Christoph Kössler in Stanz, © Agrarmarketing Tirol
Distilleerderij Christoph Kössler in Stanz

Terug naar het overzicht

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat