“Als je 's avonds voor 95 personen moet koken en je merkt dat de aardappelen op zijn, wordt het lastig. De logistieke uitdaging valt niet te onderschatten. Als het weer omslaat en de helikopter kan in de mist niet vliegen, dalen we af naar het stuwmeer en slepen alles wat we mee kunnen nemen in onze rugzak naar boven. 

Hoewel het omslachtig is, is het tegelijkertijd ook mooi dat we geen weg hebben. We leven de hele zomer ver weg van het normale dagelijkse leven en het autoverkeer. Bergbeklimmers zijn meestal zeer aangename gasten en ik vind het ook fijn om met mijn zoon en het hele team, dat uit ongeveer 12 jonge mensen bestaat, samen te werken. Als je elkaar helpt, is het werk namelijk niet zo zwaar.

In ons eigen rijk met husky, geiten en kippen leven wij een beetje als één grote familie. Natuurlijk denk ik er soms over na om iets anders te gaan doen – of over hoe het geweest zou zijn als ik in mijn leven andere keuzes had gemaakt. Maar het is een feit: we zouden het weer zo doen. Het is een ander leven, een bijzonder leven. En we missen niets.”

Katharina Daum, herbergierster

Katharina en haar team exploiteren de Olperer Hütte die bergwandelaars vanaf het Schlegeis-stuwmeer in het achterste Zillertal in ongeveer anderhalf uur bereiken. De hut is een populair vertrekpunt voor de beklimming van de 3.476 meter hoge Olperer en een deel van de Peter-Habeler-Runde, een hoogtepad rond de westelijke Zillertaler Alpen.

© Tirol Werbung/Jens Schwarz
© Tirol Werbung/Jens Schwarz
Omhoog