“Ik was heel erg verdrietig toen ik naar Tirol kwam. En ik dacht: waarom ben ik zo ongelukkig? Ik zou graag een gelukkig mens zijn. Oorspronkelijk had ik ook heel andere functies: stewardess, animatrice, key account manager, transportmanager. Nu heb ik een schoenmakerij in de binnenstad van Innsbruck en hou ik van mijn werk! Het is het fijnste werk dat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Omdat de mensen echt dankbaar zijn als ik hun oude, kapotte schoenen of tassen weer opknap. 

Het feit dat je hier heel snel volledig op jezelf kunt zijn, is de reden dat ik nooit meer zal vertrekken. Voor mij is dit hier een tweede thuis. Daarbij komen nog een aantal geweldige mensen die ik hier heb ontmoet.

Ik lees vaak hetzelfde boek. Het gaat erover dat oude overtuigingen en regels in nieuwe kunnen worden veranderd. Als je je iets vooraf voor ogen houdt en je niet van je plan laat afbrengen, dan kom je het in je leven tegen. Zowel positieve alsook negatieve dingen.”

Sabine Schöffauer – schoenmaakster

In Tirol vieren winkels die hechten aan handwerk en individualiteit, een renaissance. Met name in de talloze kleine winkels in Innsbruck vinden toeristen en inwoners bijna alles: van handgeschept papier en hoogwaardig speelgoed tot kleine modelabels.

 
Innsbruck
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Omhoog