“Overdag komen duizenden mensen naar de Seebensee. Dan is het eigenlijk slimmer om ergens anders naartoe te gaan. Ik vind de Seebensee 's avonds het mooist, als het rustig wordt. Dan is er een ander licht. En je ruikt de dennenbomen. De Zugspitze is vanaf hier niet te zien, maar wel de Wetterstein. En die straalt dan in alle kleuren vanwege het oranje dolomietgesteente. Je voelt een bepaalde aura. 

Als je net als ik bergredder bent en ook met mensen gaat wandelen en bergbeklimmen, heb je ook wel eens tijd voor jezelf nodig. Al is het maar een uurtje. Daarom ga ik 's avonds naar het meer, ga zitten en voel me ver weg van alles en iedereen. Hier doe ik nieuwe energie op zonder veel te doen. Hier vallen alle zorgen weg. Wat dat betreft zouden meer mensen naar de Seebensee moeten komen.

Veel inwoners weten dat niet te waarderen, omdat ze alleen dit kennen en meer niet. Ik reis elk jaar af naar Nepal, Peru of de Kilimanjaro in Afrika. Daar is het prachtig, maar lang niet zo mooi als hier. Het water is perfect. De lucht is perfect. En er zijn geen giftige dieren.”

Regina Poberschnigg, bergredder


De wandeling naar de Seebensee kan met de Ehrwalder Almbahnen worden verkort en loopt vanaf de Ehrwalder Alm over brede paden naar het meer. Wie hogerop wil, kan vanaf de Seebensee verder tot naar de Coburger Hütte lopen. Ambitieuze bergsporters kunnen hun hart op de klettersteige en de bergroutes rond de Seebensee ophalen.
 

 
Ehrwald
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Omhoog