“Bij het woord ‘vaderland’ denk ik toch wel aan Zweden, maar bij het woord ‘thuis’ denk ik aan Tirol. Thuis is daar waar ik nu woon en leef. Door mijn vriend is het voor mij zeker makkelijker om in het buitenland te wonen. Met hem kan ik altijd Zweeds praten en hij begrijpt ook de verschillen tussen Zweden en Oostenrijk. 

Ik wilde altijd al nieuwe plekken ontdekken. Vroeger dacht ik overal waar ik was dat er ergens anders een plek zou zijn die nog beter is. Mijn eerste ervaringen in het buitenland heb ik op Hawaï tijdens een vrijwilligersproject opgedaan. Het is daar prettig toeven, maar het was geen plek waar ik echt lang had willen blijven. Ik heb me toen ingeschreven voor een eenjarige cursus Duits in Tirol. 

Sinds wij aan de Achensee wonen, voel ik me hier nog meer thuis. Hij heet immers ook ‘fjord van de Alpen', niet waar? Als alles rustig is en de bergen in het water worden weerspiegeld, dan peddel ik met een lach op mijn gezicht. Het werkt extreem rustgevend. Ik wilde nooit hetzelfde pad kiezen als iedereen. Daarom ben ik hier terechtgekomen.”

Sara Undevall – functionaris

Tijdens het peddelen in de avond kan Sara zich het beste vrijmaken van de alledaagse beslommeringen. Wie zelf eens een ronde over de zee wil maken, kan terecht bij één van de talloze bootverhuurbedrijven rond Pertisau en Maurach. Hier worden in de zomer ook kitesurfcursussen en stand-up-paddling aangeboden – het lijkt wel Hawaï.

© Tirol Werbung/Carlos Blanchard
© Tirol Werbung/Carlos Blanchard
Omhoog