Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

72 uur in Innsbruck

Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties

Innsbruck

Geen grote metropool, maar toch een bruisende wereldstad van wereldniveau. Een ontmoetingsplek voor mensen vanuit de hele wereld en populair voor stedentrips in de bergen. Een moderne stad, die tegelijkertijd tradities in ere houdt. Dat is Innsbruck. Hierbij een aantal tips voor een weekendje weg in de hoofdstad van Tirol.

VRIJDAG

11.00 uur

Middenin het kloppend hart van Innsbruck ligt het oude gedeelte. Na een selfie onder het beroemde Gouden Dak, heerlijk dwalen door de zijstraatjes, langs de beroemde winkel van de Tiroolse designer Bernd Mühlmann (Seilergasse 5), voorbij conceptstore Tiroler Edles (Seilergasse 13) en verder richting het boetiekje „feinheiten“ (Pfarrgasse 8) of even snuffelen bij de ambachtelijke winkel voor kaarsen en zepen (Pfarrgasse 5) daar recht tegenover.


          Mühlmann Flagshipstore in der Seilergasse
        Mühlmann Flagshipstore in der Seilergasse

15.00 uur

Even opladen bij het Strudelcafé Kröll (Hofgasse 6). Tip: de luchtige notenstrudel! Wanneer je ooit in Hofgasse bent, is het laatgotische kasteel Flüsterbogen bij Burgriesenhaus (Hofgasse 12) een aanrader. Bij binnenkomst wordt je meteen verrast door de mooie entourage van het kasteel. Een rondleiding door de Hofkirche (Universitätsstraße 2), wat in de volksmond Schwarzmanderkirche wordt genoemd, is ook een echte aanrader. Meer dan 28 levensgrote bronzen figuren ‘de zwarte mannen’ bewaken daar het (lege) graf van keizer Maximilians. Zeer indrukwekkend!

Innsbrucker Hofkirche in de UniversitätsstraßeInnsbrucker Hofkirche in de Universitätsstraße

19.30 uur

In de avond kun je je culinair laten verassen in een van de mooie eetzalen van Ottoburg (Herzorg-Friedrich-Straße 1), maar je kunt ook genieten bij de Italiaanse bar ‘Brixnerhaus Da Vincenzo’ (Domplatz 3) of op het panoramaplatform met prachtig 360 °-uitzicht over de hele stad (Maria-Theresien-Straße 18).

Bar 360° dak van de Innsbrucker RathausesBar 360° dak van de Innsbrucker Rathauses

ZATERDAG

10.00 uur

In de ochtend kun je heerlijk ontbijten bij het mooie ‘Immerland’ op de Wiltener Platzl: dé plek voor een historisch en sportief uitstapje in het zuiden van de stad. Bij het Tirol Panorama (Bergisel 1-2) duik je voor een paar uur even in de geschiedenis en cultuur van Tirol. Hier kun je onder andere een van de laatste 360 °-panorama kunstwerken ter wereld bewonderen.

16.00 uur

Met de berglift ben je snel en gemakkelijk bij de Olympische skispringschans, die ontworpen is door de beroemde architect Zaha Hadid. In restaurant Bergisel Sky tref je met een beetje geluk een van de moedige skispringers die tijdens hun zomertraining de schans trotseren, terwijl je geniet van een lekker kopje koffie of een vers broodje.

20.00 uur

Met stip een van de populairste plekken in Innsbruck op dit moment: Oscar (Defreggerstraße 21), is met acht zitplaatsen waarschijnlijk het kleinste restaurant van Tirol. Oscar verwent je met heerlijke vegetarische gerechten. Zorg dat je op tijd reserveert in verband met drukte!


          Oskar kocht in der Defreggerstraße
        Oskar kocht in der Defreggerstraße


          Oskar kocht in der Defreggerstraße
        Oskar kocht in der Defreggerstraße

ZONDAG

9.00 uur

Tijd om te genieten van een van de grootste voordelen van Innsbruck! De Hungerburgbahn brengt je binnen enkele minuten rechtstreeks naar de Nordkette, populaire hoog alpine uitzichtsberg High van Innsbruck. Na een lunch bij bergrestaurant Seegrube, onder het genot van live jazzmuziek, en goed uitgerust met wandelkleding en -schoenen, ga je op pad om het berglandschap en de almhutten te ontdekken. Wie wandelt, moet goed eten: Tiroler Graukas Is een traditionele en voedzame Tiroler specialiteit. Je kunt zowel te voet als met de Hungerburgbahn terugkeren naar het dal.

 

Uitzicht vanaf SeegrubeUitzicht vanaf Seegrube

17.00 uur

Wil je op een traditionele wijze afscheid nemen? Luister dan hier hét volkslied van Innsbruck.

 

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.