Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

72 uur in Innsbruck

Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties

Innsbruck

Geen grote metropool, maar toch een bruisende wereldstad van wereldniveau. Een ontmoetingsplek voor mensen vanuit de hele wereld en populair voor stedentrips in de bergen. Een moderne stad, die tegelijkertijd tradities in ere houdt. Dat is Innsbruck. Hierbij een aantal tips voor een weekendje weg in de hoofdstad van Tirol.

VRIJDAG

11.00 uur

Middenin het kloppend hart van Innsbruck ligt het oude gedeelte. Na een selfie onder het beroemde Gouden Dak, heerlijk dwalen door de zijstraatjes, langs de conceptstore Tiroler Edles (Seilergasse 13) en verder richting het boetiekje „feinheiten“ (Pfarrgasse 8) of even snuffelen bij de ambachtelijke winkel voor kaarsen en zepen (Pfarrgasse 5) daar recht tegenover.


          Mühlmann Flagshipstore in der Seilergasse
        Mühlmann Flagshipstore in der Seilergasse

15.00 uur

Even opladen bij het Strudelcafé Kröll (Hofgasse 6). Tip: de luchtige notenstrudel! Wanneer je ooit in Hofgasse bent, is het laatgotische kasteel Flüsterbogen bij Burgriesenhaus (Hofgasse 12) een aanrader. Bij binnenkomst wordt je meteen verrast door de mooie entourage van het kasteel. Een rondleiding door de Hofkirche (Universitätsstraße 2), wat in de volksmond Schwarzmanderkirche wordt genoemd, is ook een echte aanrader. Meer dan 28 levensgrote bronzen figuren ‘de zwarte mannen’ bewaken daar het (lege) graf van keizer Maximilians. Zeer indrukwekkend!

Innsbrucker Hofkirche in de UniversitätsstraßeInnsbrucker Hofkirche in de Universitätsstraße

19.30 uur

In de avond kun je je culinair laten verassen in een van de mooie eetzalen van Ottoburg (Herzorg-Friedrich-Straße 1), maar je kunt ook genieten bij de bar ‘Blaue Brigitte’ (Herzog-Friedrich-Strasse 31) of op het panoramaplatform van cafe 360 graden met prachtig uitzicht over de hele stad (Maria-Theresien-Straße 18).

Bar 360° dak van de Innsbrucker RathausesBar 360° dak van de Innsbrucker Rathauses

ZATERDAG

10.00 uur

In de ochtend kun je heerlijk ontbijten bij het fijne boetiekhotel 'Faktorei’ (Mariahilfstrasse 36): waar iedereen van vrijdag tot zondag kan genieten van een geweldig ontbijt met volle etageres. Bij het Tirol Panorama (Bergisel 1-2) duik je voor een paar uur even in de geschiedenis en cultuur van Tirol. Hier kun je onder andere een van de laatste 360 °-panorama kunstwerken ter wereld bewonderen.

16.00 uur

Met de berglift ben je snel en gemakkelijk bij de Olympische skispringschans, die ontworpen is door de beroemde architect Zaha Hadid. In restaurant Bergisel Sky tref je met een beetje geluk een van de moedige skispringers die tijdens hun zomertraining de schans trotseren, terwijl je geniet van een lekker kopje koffie of een vers broodje.

20.00 uur

Een van de hipste adressen in Innsbruck: Die Wilderin. Een veilige haven voor iedereen die op zoek is naar eerlijke regionaliteit en authentieke gerechten. Persoonlijk en nauw contact met boeren en jagers, alsook degelijk vakmanschap in de keuken staan daarvoor garant. Bovendien vindt u hier altijd iets bijzonders in de aanbieding. (Seilergasse 5)

© TirolWerbung / Philipp Reiter

ZONDAG

9.00 uur

Tijd om te genieten van een van de grootste voordelen van Innsbruck! De Hungerburgbahn brengt je binnen enkele minuten rechtstreeks naar de Nordkette, populaire hoog alpine uitzichtsberg High van Innsbruck. Na een lunch bij bergrestaurant Seegrube, onder het genot van live jazzmuziek, en goed uitgerust met wandelkleding en -schoenen, ga je op pad om het berglandschap en de almhutten te ontdekken. Wie wandelt, moet goed eten: Tiroler Graukas Is een traditionele en voedzame Tiroler specialiteit. Je kunt zowel te voet als met de Hungerburgbahn terugkeren naar het dal.

 

Uitzicht vanaf SeegrubeUitzicht vanaf Seegrube

17.00 uur

Wil je op een traditionele wijze afscheid nemen? Luister dan hier hét volkslied van Innsbruck.

 

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

Laatste artikel van Ines
Bijgewerkt voor 14 dagen in Sport
Welk wandeltype ben jij?
4 min. leestijd
_DSF9252_web
Bijgewerkt op 20.11.2023 in Andere
Een kerstkrans maken: stap-voor-stap handleiding
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17.10.2022 in Eten & drinken
Het origineel recept voor Tiroolse Kaiserschmarrn
3 min. leestijd
Stap 5: De Knödels met salade of bouillon serveren.
Bijgewerkt op 08.05.2022 in Eten & drinken
Overheerlijk: Tiroolse Kaspressknödel
2 min. leestijd
Muttekopfhütte
Bijgewerkt op 24.07.2017 in Sport
Professionele tips voor meer veiligheid tijdens je bergtocht
5 min. leestijd
Alle artikelen van Ines
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.