Advent in Mayrhofen


Mayrhofen, -

Knisperende vuurkorven, romantisch kaarslicht, talloze kerstkransen en eeuwenoude tradities maken de kerstperiode op de Waldfestplatz in Mayrhofen een bijzondere tijd.

Via het romantische Scheulingwald bereikt u de Mayrhofner adventsmarkt op de Waldfestplatz. De knusse zithoekjes buiten, authentieke hutten en kerstconcerten zorgen voor een unieke sfeer. Voor het eerst ooit, zal dit jaar een handgevlochten kerstkrans met een diameter van 3,5 meter het plein verlichten. 


Bijzonderheden adventsmarkt

  • Geniet van een selectie van lokale specialiteiten, zoals de krokante Zillertaler ‘krapfen’, gevuld met de bekende Tiroler Graukaas.
  • Tijdens de 300 m lange wandeling van de Mayrhofner Hauptstraße, door het Scheulingwald, naar de adventsmarkt, loopt u over de ‘Stille Nacht’ themaweg. Hier komt u achter de geschiedenis van het bekendste kerstlied, dat in 1831 voor het eerst in Mayrhofen werd voorgedragen door de gezusters Strasser. Inmiddels is dit lied wereldwijd bekend.
  • Raimund, de lokale smid, presenteert van 2 tot en met 4 december zijn handwerken en ambacht op de adventmarkt. 
  • Gezinstip: de adventsmarkt op de Waldfestplatz in Mayrhofen is ook een belevenis voor kinderen. In de ‘Wichtelbackstube’ kunnen zij zelf koekjes bakken.

Samen met het gezin genieten van de Adventperiode in Mayrhofen, © Gerhard Berger
Grote plattegrond openen

Data

26 nov. 2016 - 18 dec. 2016

27/28 november: 17-21 uur • 4, 5, 6, 11, 12, 13, 18 en 19 december: 17-21 uur • 6 en 13 december: 14-19 uur

Prijsinformatie

Gratis

Evenementencategorie


6290Mayrhofen

Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Omhoog
Live Chat
Live Chat