© Tirol Werbung / Schels Sebastian
© Tirol Werbung / Schels Sebastian

Wandelen in Tirol


Voor wandelaars en bergbeklimmers die op zoek zijn naar een wandelvakantie in Oostenrijk is Tirol met haar grote aanbod aan wandelroutes ideaal. Wandelen in Tirol betekent het aanschouwen van indrukwekkende landschappen en mooie uitzichten over bergtoppen. Wie de bergen van Tirol bewandelt, wordt één met de omgeving.

De Tiroler Alpen laten zich van hun beste kant zien tijdens een wandelreis. Met 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden zijn de wandelgebieden in de bergen van Tirol een waar Walhalla. Met verschillende wandelroutes is er voor ieder wat wils. Voor de echte bergbeklimmers zijn er avontuurlijke routes uitgestippeld van verschillende niveaus. Voor degene die op zoek zijn naar een wandelvakantie in Oostenrijk met kinderen of met de hond, is Tirol tevens ‘the place to be’. Voor families zijn er lichtere wandelpaden en themawandelingen georganiseerd met speciale speeltuinen en avonturenparken waar kinderen zich prima vermaken. Hondenbezitters genieten samen met hun trouwe viervoeter van een zorgeloze wandelvakantie dankzij de vele speciale hondenhotels die Tirol rijk is.

Daarnaast zijn er uitdagende wandelroutes aangelegd voor de hikers onder ons en voor degene die van bijzondere natuurreizen houden, zijn de berghuttentochten in de Alpen van Tirol ideaal. De langeafstandswandelingen (LAW's) zoals de Ötztal Trek en de Adlerweg zijn een echte uitdaging voor de fanatieke wandelaars. Uiteraard zijn er volledige tourbeschrijvingen beschikbaar voor deze huttentochten inclusief informatie over de moeilijkheidsgraad, wandelduur en de hoogtemeters die worden afgelegd. Onderweg is het ook altijd mogelijk om even te pauzeren of zelfs te overnachten: door het hele gebied zijn er meerdere berghutten, Gasthoffen, hotels of andere bijzondere accommodaties te vinden.

Het hoogtepunt van een wandelvakantie in de bergen is een wandeling bij zonsopgang. Wanneer de eerste zonnestralen de bergtoppen raken, is dit een waanzinnig uitzicht. Wandelen in Tirol is niet seizoensgebonden en kan het hele jaar door! In de zomer is Tirol een geliefde wandelvakantie bestemming in Oostenrijk, maar ook in de winter zijn er mooie winterwandeltochten en fakkeltochten te maken door het besneeuwde berglandschap.  

De Tiroler Alpen laten zich van hun beste kant zien tijdens een wandelreis. Met 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden zijn de wandelgebieden in…

toon meertoon minder

Wandelen in Tirol

Toon meer +
Almvakantie in Tirol
Almvakantie in Tirol
Almvakantie in Tirol

De beste tips voor een goede voorbereiding

Deze wandelpagina's vindt u wellicht ook interessant

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.