© Tirol Werbung / Katharina Poblotzki
© Tirol Werbung / Katharina Poblotzki

Langlaufen in Tirol


Of het nu gaat om klassieke of skating stijl, zowel voor beginners als wedstrijdsporters is langlaufen een ultieme ervaring in Tirol. Dit is mede te danken aan de grote variatie aan verschillende loipen en het dromerige winterlandschap.

Het is een van de meest gezonde sporten: langlaufen is bijzonder zacht voor de gewrichten en tegelijkertijd biedt het een perfecte training voor het hele lichaam, omdat bijna alle spiergroepen worden benut. En met optimale omstandigheden zoals in Tirol, staat niets een mooie langlauf-vakantie in de weg. Het hart in de Alpen beschikt over ongeveer 4.000 kilometer aan goed geprepareerde loipen: van eenvoudige trajecten over dal vlaktes tot uitdagende routes met steile hellingen en hooggelegen gletsjerpaden, soms gelegen op meer dan 2.500 meter boven de zeespiegel. Overal zijn langlaufscholen en -verhuurorganisaties te vinden die hun diensten aanbieden. De top-langlaufgebieden beschikken over mooie routes voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast bieden diverse regio’s ook sleelanglaufen aan – een activiteit waar Paralympics Wereldkampioen Aliver Anthofer veelvuldig plezier aan beleeft.  

Het is een van de meest gezonde sporten: langlaufen is bijzonder zacht voor de gewrichten en tegelijkertijd biedt het een perfecte training voor het…

toon meertoon minder

Langlauf tips

De beste langlaufevenementen in Tirol

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.