© TVB St. Anton am Arlberg/Josef Mallaun
© TVB St. Anton am Arlberg/Josef Mallaun

Top-Evenementen in Tirol


Niet alleen in de winter, ook in de zomer staan er in Tirol talloze top-evenementen op de agenda; culturele, sportieve én culinaire. De ene keer wordt u uitgenodigd mee te doen, de andere keer laat u zich als toeschouwer verrassen en misschien zelfs betoveren.

Het ‘Hahnenkamm-Rennen’ in Kitzbühel, de ‘Operettensommer Kufstein’, het EK Boulder in Innsbruck of de Ötztal fietsmarathon in Sölden - het hele jaar door trekken de top-evenementen in Tirol tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Zij moedigen topsporters uit de hele wereld aan, die op ski’s, mountainbikes of in kajaks topprestaties leveren tijdens marathons en internationale kampioenschappen. Ze genieten van bekende muzikanten en zangers in schouwburgen en op de vele poppodia. Of ze doen actief mee bij grote evenementen, zoals de jaarlijkse ‘Karwendelmarsch’. Het enorme scala aan evenementen bewijst één ding: in Tirol houden ze van sportieve records en top-entertainment.

FIS Ski World Cup Opening in Sölden, © Ötztal Tourismus/Markus Geisler
FIS Ski World Cup Opening in Sölden, © Ötztal Tourismus/Markus Geisler

Gletsjer- en seizoensopeningen


Spectaculaire seizoensopeningen in Ischgl, Mayerhofen, Sölden en vele andere plaatsen zorgen voor een gezellige start van de winter.


© Ötztal Tourismus/Rudi Wyhlidal
© Ötztal Tourismus/Rudi Wyhlidal

Top seizoensluiting events


In Tirol wordt het skiseizoen met supersterren, muzikale highlights en shows van topniveau in stijl afgesloten. Bij de winterse sluitingsevenementen in heel Tirol feesten de gasten mee.


Evenementen in de winter

Wereldkampioenschappen in Tirol

Nog meer evenementen

Evenementen in de zomer

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat