Bij de Brixentaler Bergleuchten worden meer dan 50.000 fakkels ingezet, © Markus Mitterer / TVB Kitzbüheler Alpen-Brixental
Bij de Brixentaler Bergleuchten worden meer dan 50.000 fakkels ingezet, © Markus Mitterer / TVB Kitzbüheler Alpen-Brixental

Brixentaler Bergleuchten

Westendorf, 21.08.2021

De Brixentaler Bergleuchten vinden niet, zoals de meeste bergvuren in Tirol, rond midzomer plaats, maar traditiegetrouw in augustus. Meer dan 50.000 fakkels vormen kunstwerken van vuur op een vers gemaaide bergweide.

Al vele eeuwen geleden hebben de bergbewoners van het huidige Tirol grote vuren ontstoken om in hoogzomer de kracht van de zon te bezweren. De Brixentaler Bergleuchten volgen deze traditie. Tegenwoordig zijn het wapens, symbolen en tekens die bij het invallen van de duisternis op de berghelling verschijnen en de gasten iedere keer opnieuw in vervoering brengen.

De Brixentaler Bergleuchten worden in de dorpen Kirchberg, Brixen im Thale, Westendorf, Hopfgarten und Itter gevierd, altijd is er een aansprekend feestprogramma. Het schouwspel is vooral vanaf een grote hoogte mooi te volgen, daarom heeft de Alpenrosenbahn in Westendorf op deze avond verlengde openingstijden en neemt de gasten van 19.00 tot 23.00 uur mee de berg op. De Gaisberglift in Kirchberg is van 17.00 tot 23.00 in werking. 

Brixentaler Bergleuchten, © TVB Kitzbüheler Alpen-Brixental
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

Afhankelijk van de locatie van de bergvuren kan het nodig zijn een ticket voor de berglift te kopen. 

Evenementlocatie

Westendorf
6363 Westendorf

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.