Meer dan 550 atleten dalen af naar St. Anton tijdens Der Weiße Rausch, © TVB St. Anton am Arlberg / Josef Mallaun
Meer dan 550 atleten dalen af naar St. Anton tijdens Der Weiße Rausch, © TVB St. Anton am Arlberg / Josef Mallaun

Der Weiße Rausch

St. Anton am Arlberg, 23.04.2022

Bij 'Der Weiße Rausch' trotseren dit jaar wederom 555 atleten vanuit de hele wereld de bergen van St. Anton am Arlberg. Met deze legendarische skiwedstrijd wordt het skiseizoen officieel afgesloten.

Het is een indrukwekkend beeld wanneer er 555 skiërs, snowboarders en telemarkers van de 2.645 meter hoge Vallugagrat naar beneden komen. Alle atleten dalen tegelijkertijd de ongeprepareerde pistes af. 'Der Weiße Rausch' is een ongewone wedstrijd, maar bijzonder is hij zeker. De wedstrijd vindt dit seizoen plaats in april en atleten van over de hele wereld hebben zich geregistreerd voor dit spektakel. Iedereen kan zich aanmelden, maar vaak halen alleen de ervaren skiërs met veel uithoudingsvermogen de finish. 

Dit winterse spektakel is het eerste evenement op de triatlon kalender van ‘Arlberg Adlers’. In juli vindt een halve marathon plaats, gevolgd door de Arlberg-Bike-Marathon in augustus. De afstand tot de finish in St. Anton is 9 kilometer lang en er worden 1.350 hoogtemeters bergafwaarts overbrugd. Een uitdaging is de 'Schmerzberg', een klim van 150 meter die in de juiste tempo moet worden beheerst.

Het sportevenement begint om 17.00 uur en twee uur later begint het 'Weiße Rausch' feest. Met het evenement sluit St. Anton am Arlberg het skiseizoen af. De liften sluiten aan het eind van de middag. Voor de kleinsten is de 'Mini Weißer Rausch' georganiseerd. 

Der Weiße Rausch, © TVB St. Anton am Arlberg / Josef Mallaun
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

70,-

Toegangsprijs is € 52,- incl. een finish-cadeau en 'Nudelparty' , € 47,- voor leden van de Ski-Club Arlberg. De skipas is niet inbegrepen bij het inschrijfgeld. Klik hier voor meer informatie. 

Evenementlocatie

TVB St. Anton am Arlberg
Dorfstraße 8
6580 St. Anton am Arlberg

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfstraße 8, 6580 St. Anton am Arlberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.