Meer dan 550 atleten dalen af naar St. Anton tijdens Der Weiße Rausch, © TVB St. Anton am Arlberg / Josef Mallaun
Meer dan 550 atleten dalen af naar St. Anton tijdens Der Weiße Rausch, © TVB St. Anton am Arlberg / Josef Mallaun

Der Weiße Rausch

St. Anton am Arlberg, 21.04.2019

Bij 'Der Weiße Rausch' trotseren in 2019 555 atleten vanuit de hele wereld de bergen van St. Anton am Arlberg. Met deze legendarische skiwedstrijd wordt het skiseizoen officieel afgesloten.

Het is een indrukwekkend beeld wanneer er 555 skiërs, snowboarders en telemarkers van de 2.645 meter hoge Vallugagrat naar beneden komen. Alle atleten dalen tegelijkertijd de ongeprepareerde pistes af. 'Der Weiße Rausch' is een ongewone wedstrijd, maar bijzonder is hij zeker. De wedstrijd vindt dit seizoen plaats op 21 april 2019 en al 555 atleten hebben zich geregistreerd voor dit spektakel. Iedereen kan zich aanmelden, maar vaak halen alleen de ervaren skiërs met veel uithoudingsvermogen de finish. De finish van deze 9 km lange afdaling, waarmee meer dan 1.350 hoogtemeters overbrugd wordt, ligt in het dal van St. Anton. 

Dit winterse spektakel is het eerste evenement op de triatlon kalender van ‘Arlberg Adlers’. Op 27 juli vindt een halve marathon plaats, gevolgd door de Arlberg-Bike-Marathon van 24 augustus 2019. De afstand tot de finish in St. Anton is 9 kilometer lang en er worden 1.350 hoogtemeters bergafwaarts overbrugd. Een uitdaging is de 'Schmerzberg', een klim van 150 meter die in de juiste tempo moet worden beheerst.

Het sportevenement begint om 17.00 uur en twee uur later begint het 'Weiße Rausch' feest. Met het evenement sluit St. Anton am Arlberg het skiseizoen af. De liften sluiten aan het eind van de middag. Voor de kleinsten is de 'Mini Weißer Rausch' georganiseerd. 

Der Weiße Rausch, © TVB St. Anton am Arlberg / Josef Mallaun
Grote plattegrond openen

Data

21.04.2019

Prijsinformatie

48,-

Toegangsprijs is € 48,- incl. een finisch-cadeau en 'Nudelparty' , € 43,- voor leden van de Ski-Club Arlberg. De skipas is niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Evenementlocatie

TVB St. Anton am Arlberg
Dorfstraße 8
6580 St. Anton am Arlberg

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat