Het Nationalpark Hohe Tauern is het prachtig decor voor de Großglockner UltraTrail, © www.wusaonthemountain.at
Het Nationalpark Hohe Tauern is het prachtig decor voor de Großglockner UltraTrail, © www.wusaonthemountain.at

Afgelast

Großglockner UltraTrail

Kals am Großglockner, 24.07.2020 - 26.07.2020

Met een lengte van 110 kilometer en 6.500 hoogtemeters is de Grossglockner UltraTrail een van de zwaarste ultramarathons in Oostenrijk. Bij de 6e editie worden ongeveer 2.000 deelnemers verwacht.

De trail voert door drie regio's, zeven valleien en zes dorpen, evenals veertien gletsjers en ongeveer 300 toppen van drieduizenders. Het parcours is extreem veeleisend, maar de schoonheid van het Nationalpark Hohe Tauern maakt veel goed. Kaprun, gelegen in de provincie Salzburg, is het start- en finishpunt. Vanaf daar gaat de route met de klok mee rondom de Großglockner (3.798 meter), de hoogste berg in Oostenrijk. Belangrijke tussenstations zijn het Glocknerhaus en de Salmhütte, evenals de Stüdlhütte en het Kalser Tauernhaus in Oost-Tirol. De tijdslimiet voor een geldige beoordeling is 29 uur.

Voor wie de UltraTrail iets te hoog gegrepen is, kan zichzelf ook uitdagen op één van de kortere routes: de nieuwe Osttirol Trail (84 km, 5.000 hoogtemeters), de Grossglockner Trail (57 km, 3.500 hoogtemeter) of de Weissee Gletscherwelt Trail (35 km, 1.500 hoogtemeters). Daarnaast is er de tweepersoons estafettewedstrijd ‘GGUT 110 | 2’, waar twee hardlopers de track van de UltraTrail tegelijktijdig afleggen.

Start van de Großglockner UltraTrails, © Markus Frühmann
Grote plattegrond openen

Data

24.07.2020 - 26.07.2020

Prijsinformatie

70,- tot 175,-

De toegangsprijzen variëren tussen de € 70,- en € 175,-, afhankelijk van de route en de registratieperiode. Deelname aan de tweepersoons estafettewedstrijd kost tussen de € 95,- en € 115,- per persoon. Alle informatie vindt u hier.
Deelname aan de Grossglockner UltraTrail vereist een succesvolle voltooiing van een kwalificatierun met ten minste twee punten volgens de ITRA-criteria in afgelopen twee jaar.

Evenementlocatie


9981 Kals am Großglockner

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.