Internationale Straattheater Festival Olala

Lienz, 21.07.2018 - 28.07.2018

Heel Lienz verandert in de zomer van 2018 in een openlucht podium. Diverse kunstgroepen uit verschillende landen treden op tijdens het vijfdaagse Internationale Straattheater Festival Olala.

Voor de 40ste verjaardag heeft het Straattheater Olala in 2018 iets bijzonders in petto: 'Architects of Air' uit het Verenigd Koninkrijk komen naar Lienz en zetten hier hun spectaculaire opblaasbare tent in de stad op. In het midden bevindt zich het Luminarium 'Arboria': 52 meter lang, 30 meter breed en 12 meter hoog. Binnen staat bezoekers een wereld van kleuren en vormen te wachten.

In 2018 wordt het festival verlengd van vijf naar acht dagen. Op het programma staat ook de Britse kunstenaar Luke Jerram met zijn 'The Musem of the Moon', een maan sculptuur met een diameter van zeven meter en een schaal van ongeveer 1:500.000. Elke centimeter op het verlichte beeldhouwwerk staat voor vijf kilometer van het maanoppervlak. Het overige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Elk jaar, het straattheaterfestival Olala maakt acrobatiek, grote kunst, muziek, straat circus, sprookjesachtige lichtinstallaties en allerlei gekke eigenaardigheden die de stad wordt omgetoverd tot een kleurrijke open-air podium.

Het publiek wordt getrakteerd op bijzondere optredens tijdens het Olala Festival in Lienz, © Brunner Images/Philipp Brunner
Grote plattegrond openen

Data

21.07.2018 - 28.07.2018

Prijsinformatie

Gratis

De meeste voorstellingen zijn gratis te bezoeken, donaties zijn welkom. Voor een aantal speciale events zijn kaarten vereist.

Evenementlocatie


9900 Lienz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat