Fanfarebands tijdens het Olala Straattheater Festival zorgen voor een vrolijke noot, © Sebastian Höhn
Fanfarebands tijdens het Olala Straattheater Festival zorgen voor een vrolijke noot, © Sebastian Höhn

Internationale Straattheater Festival Olala

Lienz, 23.07.2024 - 27.07.2024

Diverse kunstgroepen uit verschillende landen treden op tijdens het Internationale Straattheater Festival Olala in Lienz. Vijf dagen lang staat de stad in het teken van acrobatiek, straatmuzikanten, lichtshows en het bijzondere 'Neuer Zirkus'.

Na een virtuele editie vorig jaar is Olala in 2021 weer live op locatie. Passend, want het Internationaal Straattheaterfestival viert zijn 30ste verjaardag. Wat voor sommige mensen de overgang naar het volwassen leven vertegenwoordigt, is zeker geen afscheid van de creatieve jeugd die dit festival kenmerkt. Een eerste blik op het programma belooft het tegenovergestelde. Zo zijn er de 'Bêtes de foire' met hun 'Petit théâtre de gestes', een traditioneel Frans circus. Fantasie, kunst en nostalgie staan op het programma. Daarnaast is de Canadese LED hoelahoep artiest Satya Bella eindelijk live te zien, na haar virtuele optreden in 2020. De Oostenrijkse kunstenaar Michael Zandl neemt je in zijn programma 'Mimicry' mee in een wereld vol illusies - met behulp van een verzameling hoeden. En dan is er nog 'The Man', een grote installatie die zowel verwondering als reflectie oproept. De letterlijk opgeblazen gigantische sculptuur - gebaseerd op Auguste Rodin's 'De Denker' - is gemaakt door Parer Studios uit Australië en is 13 meter lang, breed en hoog. 'The Man' roept vragen op - bijvoorbeeld over onze twijfelachtige relatie met de natuur.

Daarnaast paraderen verschillende muziek- en straatartiesten door de straten en zorgen voor een feestelijke stemming. Elk jaar tovert het straattheaterfestival Olala met acrobatiek, kunst, muziek, straatcircus, sprookjesachtige lichtinstallaties en allerlei gekke eigenaardigheden de stad om tot een kleurrijk open-lucht podium.

Na een virtuele editie vorig jaar is Olala in 2021 weer live op locatie. Passend, want het Internationaal Straattheaterfestival viert zijn 30ste…

toon meertoon minder
Het publiek wordt getrakteerd op bijzondere optredens tijdens het Olala Festival in Lienz, © Brunner Images/Philipp Brunner
Grote plattegrond openen

Data

23.07.2024 - 27.07.2024

Prijsinformatie

De meeste voorstellingen zijn gratis te bezoeken, donaties zijn welkom. Voor een aantal speciale events zijn kaarten vereist.

Evenementlocatie


9900 Lienz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 9900 Lienz, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.