Ötztaler Radmarathon


Sölden, 27.08.2017

Wie wil deelnemen aan de 37e editie van de Ötztaler Radmarathon moet goed getraind zijn. De tocht wordt beschouwd als uiterst zwaar, maar voert door een uniek berglandschap in het hart van de Alpen. Dit jaar vindt een dag voor de start, de ‘Pro Ötztal 5500’ plaats. Een nieuwe UCI-race.

238 km lang, 5.500 hoogtemeters en tot 18% hellingspercentage: dat zijn de cijfers van de veeleisende Ötztaler Radmarathon. Deze wielerwedstrijd is hét sportieve hoogtepunt voor de beste recreatieve fietsers van de wereld. Op 27 augustus verschijnen 4.000 deelnemers met 15 nationaliteiten in Sölden aan de start. Duizenden toeschouwers moedigen de sporters langs de route aan. Een dag eerder, op 26 augustus, rijden professionele fietsers tijdens de ‘Pro Ötztaler 5.500’, dezelfde route.  

De rit gaat richting het noorden door het Ötztal, via de Kühtai-Sattel door naar Innsbruck. De route vervolgt over de Brenner en de Jaufenpass, via St. Leonhard in het Passeiertal en eindigt met de uitdagende laatste etappe over de 2.509 meter hoge Timmelsjoch. De zware tocht duurt gemiddeld tussen de 7 en 14 uur. 


Start van de Ötztaler Radmaratho, © Ernst Lorenzi
Grote plattegrond openen

Data

27.08.2017

Geen prijsinformatie

Evenementencategorie

Sölden
6450Sölden

Informatie over de plaats


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Omhoog
Live Chat
Live Chat