Shot vanuit de lucht tijdens de Ötztaler Wielermarathon, © Jürgen Skarwan
Shot vanuit de lucht tijdens de Ötztaler Wielermarathon, © Jürgen Skarwan

Ötztaler Wielermarathon

Sölden, 29.08.2021

Wie wil deelnemen aan de 40e editie van de Ötztaler Radmarathon moet goed getraind zijn. De tocht wordt beschouwd als uiterst zwaar, maar voert door een uniek berglandschap in het hart van de Alpen.

238 km lang, 5.500 hoogtemeters en tot 18% hellingspercentage: dat zijn de cijfers van de veeleisende Ötztaler Radmarathon. Deze wielerwedstrijd is hét sportieve hoogtepunt voor de beste recreatieve wielrenners van de wereld. Eind augustus verschijnen 4.000 deelnemers van vele nationaliteiten in Sölden aan de start. Duizenden toeschouwers moedigen de sporters langs de route aan. 

De rit gaat naar het noorden door het Ötztal, via de Kühtai-Sattel door naar Innsbruck. De route vervolgt over de Brenner en de Jaufenpass, via St. Leonhard in het Passeiertal en eindigt met de uitdagende laatste etappe over de 2.478 meter hoge Timmelsjoch. De zware tocht duurt gemiddeld tussen de 7 en 14 uur. 

Start van de Ötztaler Wielermarathon, © Ernst Lorenzi
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

De aanmeldingen van 2020 worden in 2021 overgenomen. Nieuwe inschrijvingen zijn niet mogelijk. Een trekking voor de vrijgekomen plaatsen vindt plaats op 4 maart 2021. Klik hier voor meer informatie. 

Evenementlocatie

Sölden
6450 Sölden

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Ihr Ziel: 6450 Sölden, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Omhoog
Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.