Tijdens de Wieler Wereldtrofee St. Johann worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Tijdens de Wieler Wereldtrofee St. Johann worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol

Wieler Wereldtrofee en World Masters Cycling Championships

St. Johann in Tirol, 19.08.2022 - 24.08.2022

De Wieler Wereldbeker St. Johann behoort tot de grootste wielren-evenementen van de wereld en viert in haar 53-jarig bestaan. Er worden meer dan 3.500 deelnemers verwacht.

Voor de 53e Wieler Wereldtrofee staan er verschillende competities op het programma: de internationale Wereldbeker, de Junior Cycling Cup, Airport Sprint, Bergsprint, Vintage WK en de World Masters Cycling Championships. Gedurende een hele week staan St. Johann en de Kitzbüheler Alpen in het teken van de internationale wielersport. De aanmeldingen voor de afgezegde editie van 2020 gelden ook dit jaar. 

  • Voor de internationale wieler wereldtrofee leggen de wielrenners van 18 - 80+ jaar, een tot drie ronden af over een parcous van 40 km 
  • In de Juniors Cycling Cup strijden jongens en meisjes van 10 tot 18 Jaar op verschillende afstanden om de medailles. 
  • Snelheid is alles wat telt in de Airport Sprint: In deze wedstrijd moeten de deelnemers een traject van 1.000 meter zo snel mogelijk afleggen. De startinterval is 30 seconden. 
  • De Bergsprint start op het parkeerterrein van de St. Johanner Bergbahnen, de finish is bij het Berghotel Pointenhof op 1.000 meter hoogte.
  • Vanwege het 50-jarig jubileum staat de 'Vintage WK' op het programma, een wedstrijd met historische racefietsen. Daarnaast is er ook weer de gezellige 'Vintage afdaling'. 
  • In de Masters Cycling Classics draait het om taktiek. Aan deze wedstrijd kunnen alleen renners met een licentie deelnemen. 

Elke avond vinden de prijsuitreikingen plaats in het centrum van St. Johann. Daarnaast is er dagelijks een gezellig entertainment programma met live-muziek voor deelnemers en toeschouwers. 

Wieler Wereldtrofee St. Johann, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Grote plattegrond openen

Data

19.08.2022 - 24.08.2022

Prijsinformatie

15,- tot 40,-

Toegangsprijzen liggen tussen de € 15 en € 40,-. Meer informatie vindt u hier

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6380 St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.