Tijdens de Wieler Wereldtrofee St. Johann worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Tijdens de Wieler Wereldtrofee St. Johann worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol

Wieler Wereldtrofee en World Masters Cycling Championships

St. Johann in Tirol, 20.08.2024 - 25.08.2024

De Wieler Wereldbeker St. Johann behoort tot de grootste wielren-evenementen van de wereld en viert in haar 56-jarig bestaan. Er worden meer dan 3.500 deelnemers verwacht.

International World Cycling Cup, Airport Sprint, Mountain Sprint, Vintage World Championships en de World Masters Cycling Classic Championships: Deze vijf wedstrijden worden opnieuw gehouden als onderdeel van de 56e World Cycling Cup, waardoor St. Johann en de Kitzbüheler Alpen een week lang in het middelpunt van de internationale wielerscene staan.

  • In de World Cycling Cup leggen wielrenners tussen de 18 en 80+ één tot drie rondes af op een parcours van 40 kilometer met zicht op het Kaisergebergte.
  • Bij de airport sprint draait alles om snelheid: bij deze wedstrijd moeten de deelnemers zo snel mogelijk een afstand van 1.000 meter afleggen. Het startinterval is 30 seconden.
  • De bergsprint start op de parkeerplaats van de St. Johanner Bergbahnen, de finish is bij het Berghotel Pointenhof op 1.000 meter boven zeeniveau.
  • De "Vintage World Cup", een wedstrijd met historische racefietsen, bestaat al sinds het 50-jarig jubileum. Daarnaast wordt de ontspannen "vintage trip" weer aangeboden.
  • Echt tactisch wordt het op de World Masters Cycling Championships, waaraan alleen coureurs met een licentie mogen deelnemen.
  • De prijsuitreikingen vinden elke avond plaats in het centrum van St. Johann. Daarnaast zorgt een kleurrijk voorprogramma met live muziek voor sfeervol entertainment voor deelnemers en toeschouwers.

International World Cycling Cup, Airport Sprint, Mountain Sprint, Vintage World Championships en de World Masters Cycling Classic Championships: Deze…

toon meertoon minder
Wieler Wereldtrofee St. Johann, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Grote plattegrond openen

Data

20.08.2024 - 25.08.2024

Prijsinformatie

20,- tot 59,-

Toegangsprijzen liggen tussen de € 15 en € 40,-. Meer informatie vindt u hier

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6380 St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.