Wieler Wereldtrofee en Masters Cycling Classics

St. Johann in Tirol, 18.08.2018 - 25.08.2018

De Wieler Wereldtrofee St. Johann behoort tot de grootste wielren-evenementen van de wereld en viert in 2018 haar 50-jarig bestaan. Voor het jubileum worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers uit circa 50 landen verwacht, die om de medailles strijden.

Voor de 50e WielerWereldtrofee staan er vijf competities op het programma: de internationale wereldtrofee, de Junior Cycling Cup, Airport Sprint, Bergsprint en de Masters Cycling Classic Championships. Gedurende een hele week staan St. Johann en de Kitzbüheler Alpen in het teken van de internationale wielersport.

  • Voor de internationale wieler wereldtrofee leggen de wielrenners van 18 - 80+ jaar, een tot drie ronden af over een parcous van 40 km 
  • In de Juniors Cycling Cup strijden jongens en meisjes van 10 tot 18 Jaar op verschillende afstanden om de medailles. 
  • Snelheid is alles wat telt in de Airport Sprint: In deze wedstrijd moeten de deelnemers een traject van 1000m zo snel mogelijk afleggen. De startinterval is 30 seconden. 
  • De Bergsprint start op het parkeerterrein van de St. Johanner Bergbahnen, de finish is bij het Berghotel Pointenhof op 1.000 meter hoogte.
  • In de Masters Cycling Classics draait het om taktiek. Aan deze wedstrijd kunnen alleen renners met een licentie deelnemen. Het parcours is 20 kilometer, de startinterval is 30 seconden. 

Elke avond vinden de prijsuitreikingen plaats in het centrum van St. Johann. Daarnaast is er dagelijks een programma met live-muziek.

Wieler Wereldtrofee St. Johann, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Grote plattegrond openen

Data

18.08.2018 - 25.08.2018

Geen prijsinformatie

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat