Tijdens de Wieler Wereldtrofee St. Johann worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Tijdens de Wieler Wereldtrofee St. Johann worden opnieuw meer dan 3.500 deelnemers vanuit de hele wereld verwacht, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol

Wieler Wereldtrofee en Masters Cycling Classics

St. Johann in Tirol, 24.08.2019 - 31.08.2019

De Wieler Wereldtrofee St. Johann behoort tot de grootste wielren-evenementen van de wereld en viert in 2019 haar 51-jarig bestaan. Er worden wederom 3.500 deelnemers uit circa 50 landen verwacht.

Voor de 51e WielerWereldtrofee staan er vijf competities op het programma: de internationale wereldtrofee, de Junior Cycling Cup, Airport Sprint, Bergsprint en de Masters Cycling Classic Championships. Gedurende een hele week staan St. Johann en de Kitzbüheler Alpen in het teken van de internationale wielersport.

  • Voor de internationale wieler wereldtrofee leggen de wielrenners van 18 - 80+ jaar, een tot drie ronden af over een parcous van 40 km 
  • In de Juniors Cycling Cup strijden jongens en meisjes van 10 tot 18 Jaar op verschillende afstanden om de medailles. 
  • Snelheid is alles wat telt in de Airport Sprint: In deze wedstrijd moeten de deelnemers een traject van 1000m zo snel mogelijk afleggen. De startinterval is 30 seconden. 
  • De Bergsprint start op het parkeerterrein van de St. Johanner Bergbahnen, de finish is bij het Berghotel Pointenhof op 1.000 meter hoogte.
  • In de Masters Cycling Classics draait het om taktiek. Aan deze wedstrijd kunnen alleen renners met een licentie deelnemen. Het parcours is 20 kilometer, de startinterval is 30 seconden. 

Elke avond vinden de prijsuitreikingen plaats in het centrum van St. Johann. Daarnaast is er dagelijks een gezellig entertainment programma met live-muziek voor deelnemers en toeschouwers. 

Wieler Wereldtrofee St. Johann, © Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol
Grote plattegrond openen

Data

24.08.2019 - 31.08.2019

Prijsinformatie

Toegangsprijzen zijn nog niet bekend. Meer infomratie vindt u op de website van de organisator

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat