Terug in de tijd bij het Ritter-Fest, © Dominik Zwerger / www.actioncam-chiemgau.de
Terug in de tijd bij het Ritter-Fest, © Dominik Zwerger / www.actioncam-chiemgau.de

Ritter-Fest Kufstein

Kufstein, 29.05.2020 - 01.06.2020

Tijdens Pinksteren keren de middeleeuwen terug in het kasteel van Kufstein. Het jaarlijkse festijn van het ‘Ritter-Fest’ staat in het teken van kruisende zwaarden, vliegende pijlen en bezingen muzikanten het leven. Ook de kleine bezoekers kunnen leren om met pijl en boog om te gaan.

Dit jaar nemen vier dagen lang ridders, jonkvrouwen en jongleurs tijdens Pinksteren het fort in Kufstein over. Voor de 12e keer verzamelen zich meer dan 500 acteurs en figuranten uit heel Europa op het ‘Ritter-Fest’. Bezoekers keren terug naar de middeleeuwen en laten zich onderdompelen in de wereld van zwaardvechters, vuurspuwers, minnezangers en landsknechten. Het festival biedt een uitgebreid programma met onder andere riddergevechten, kampvuur, vechtshows en middeleeuwse muziek. Ook is er een ambachtelijke markt waar bezoekers onder andere sieraden, bijzondere kleding en ambachtsproducten kunnen kopen.

De kinderen vermaken zich in de middeleeuwse speeltuin waar ze leren ringsteken en boogschieten. Voor het culinaire gestel staan een middeleeuwse keuken en 'biergärten' voor je klaar. Het programma wordt ongeveer één week voorafgaand bekend gemaakt op de website van de organisator

Ritter-Fest, © Dominik Zwerger / www.actioncam-chiemgau.de

Data

29.05.2020 - 01.06.2020

Prijsinformatie

Ticketprijzen zijn te vinden op de website van de organisator. Voorgaande jaren bedroegen tickets voor volwassenen € 17,-, € 9,- voor kinderen onder de 16 en € 37,- voor een gezin. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis en Middeleeuws geklede bezoekers krijgen korting.

Evenementlocatie


6330 Kufstein

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.