In het gebied rond Ehrwald heb je een mooi zicht op de vele midzomer-bergvuren in de Tiroler Zugspitz-Arena, © Albin Niederstrasser
In het gebied rond Ehrwald heb je een mooi zicht op de vele midzomer-bergvuren in de Tiroler Zugspitz-Arena, © Albin Niederstrasser

Bergvuur Tiroler Zugspitz Arena

Ehrwald, 19.06.2021

In en rond Ehrwald zijn de bergvuren voor midzomer altijd een belangrijke gebeurtenis. De grote, gedetailleerde vuurmotieven op de omringende bergtoppen bieden vanuit het dal een geweldig schouwspel.

Rond 21.30 uur 's avonds lichten de omringende bergen van het Wettersteinmassiv, de Mieminger Kette en de Lechtaler Alpen op. Meer dan 300 bergvuren ontsteken zo'n 10.000 fakkels die samen spectaculaire figuren vormen. Er zijn zowel afbeeldingen uit de mythologie en religie als figuren met een actueel thema. De vuren branden hoog op de berghellingen, tot 2.000 meter hoogte, en zijn vanuit Ehrwald, Lermoos en Biberwier goed te bewonderen. 

Sinds 2010 behoren de zonnewendevuren van de Tiroler Zugspitz Arena tot het UNESCO Immaterieel Erfgoed. Al in de 14e eeuw werden de vuren voor midzomernacht ontstoken om demonen en geesten te verdrijven.

Zonnewendevuren in de  Tiroler Zugspitz-Arena, © Albin Niederstrasser
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

Gratis

Dit zijn de beste uitzichtlocaties in Erhwald: evenementencentrum bij het binnenzwembad, restaurant Golfino, Loisachbrücke im Moos. 

Evenementlocatie

Ehrwald
6632 Ehrwald

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.