Tour of the Alps

Kufstein, Reith im Alpbachtal, 22.04.2019 - 26.04.2019

Na het grote succes vorig jaar, gaat de Tour of the Alps 2018 naar de volgende ronde. 20 Teams met in totaal meer dan 150 renners, komen op de vijf etappes in actie. Twee etappes voeren door Tirol en bieden alvast een voorproefje van de WK Wielrennen op de Weg in september.

Vijf dagen pure passie. Met een uitdagende tour door de Europese regio’s Tirol - Zuid-Tirol – Trentino zal de ‘Tour of the Alps’ ook in 2018 vele sporters en fans aanspreken.  Zo kunnen de klimmers de laatste hand leggen aan hun voorbereiding op de Giro d’Italia, die twee weken later begint. Naast het bijzondere parcours, van Arco aan het Gardameer via Zuid- en Oost-Tirol naar Innsbruck, zijn het ook de vele hoogtepunten langs de route die dit sportevenement zo bijzonder maken.

Minstens zo belangrijk is de laatste etappe naar Innsbruck (één van de twee die door Tirol leiden). Deze bevat een aantal elementen die ook zijn opgenomen in de beslissende etappe van het WK Wielrennen op de Weg in September 2018. Voor de deelnemers is dit een belangrijk voorproefje op het grootste wielerevenement van het jaar.

In totaal moeten de wielrenprofs 714,3 kilometer en 13.100 hoogtemeters met tien beklimmingen afleggen. De vierde etappe op 19 april voert de deelnemers van Klausen in Zuid-Tirol naar Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol. Daarna volgt op 20 april de beslissende rit, die met 2.770 enerverende hoogtemeters van Rattenberg via Mariastein en Alpbach naar Innsbruck voert. Ter nagedachtenis aan de Italiaanse Michele Scarponi, die in 2017 dodelijk verongelukte (een paar dagen na zijn overwinning in de eerste etappe van de ‘Tour of the Alps’), wordt een nieuwe onderscheiding geïntroduceerd, genaamd ‘Team Up’. De Tour wil daarmee verenigingen en vrijwilligers onderscheiden die zich in de verschillende startplaatsen hebben ingezet. 

© Sportalpenmarketing / Kufsteinerland
Grote plattegrond openen

Data

22.04.2019 - 26.04.2019

Overzicht van de Etappes:
 
Etappe 4: Klausen (Zuid-Tirol) - Lienz, hoofdplein
134,3 kilometer, 2.300 hoogtemeters
 
Etappe 5: Rattenberg - Innsbruck
161,6 kilometer, 2.770 hoogtemeters

Prijsinformatie

Gratis

Gratis voor toeschouwers

Evenementlocatie


Start-/Zielorte: Kufstein, Reith im Alpbachtal

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Meer evenementen in de regio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat