Zillertaler Steinbockmarsch, © Norbert Freudenthaler
Zillertaler Steinbockmarsch, © Norbert Freudenthaler

Zillertaler Steinbockmarsch & Steinbocklauf

Ginzling, 19.08.2023

De tocht staat bekend als de 'klassieker onder de alpine wandelingen' en vierde in 2018 het 50-jarig jubileum: de Zillertal Steinbockmarsch. Sindsdien is er ook de 'Steinbocklauf', de trailrun-variant.

De Steinbockmarsch is een 30 kilometer lange route door het hart van de Zillertaler Alpen. Wandelaars moeten 1.871 hoogtemeters omhoog en 1.610 hoogtemeter omlaag overbruggen. De tocht begint om 5.00 uur in het Naturparkhaus Ginzling in het Zillertal. De route voert door het Floitental naar Mörchnerscharte op 2.870 meter, het hoogste punt van de tocht. De afdaling loopt via de Zemmgrund, langs de Berliner Hütte naar de eindbestemming: het Alpengasthof Breitlahner. Aangezien de tocht door hoogalpine berglandschap voert, dienen de deelnemers te beschikken over een goede fysieke conditie, uithoudingsvermogen, tredzekerheid en geen last hebben van hoogtevrees. Elke deelnemer ontvangt na afloop natuurlijk een Steinbockmarsch medaille. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.00 uur. 

De Steinbockmarsch is een 30 kilometer lange route door het hart van de Zillertaler Alpen. Wandelaars moeten 1.871 hoogtemeters omhoog en 1.610…

toon meertoon minder
Zillertaler Steinbockmarsch, © Norbert Freudenthaler
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

35,-

Het inschrijfgeld voor de Steinbockmarsch en Steinbocklauf bedraagt € 30,- (late aanmeldingen € 38,-). Meer informatie vindt u hier.

Evenementlocatie


6295 Ginzling

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6295 Ginzling, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.