'The Passion' Erl, © Tirol Werbung/Monika Höfler
'The Passion' Erl, © Tirol Werbung/Monika Höfler

Paastradities in Tirol

Culturele hoogtepunten zoals het 'Passionspiele', palmoptochten en paasmarkten kleuren de aanloop naar Pasen in Tirol.

De lente is misschien wel het mooiste seizoen van het jaar is: na de lange wintermaanden begint de natuur begint weer begint te bloeien, de dagen worden langer, de temperatuur stijgt en er zijn vele paasfestiviteiten te beleven. Het is de periode van veel culturele hoogtepunten zoals de traditionele ‘Passionsspiele’, verschillende palmprocessies en gezellige paasmarkten. 

De lente is misschien wel het mooiste seizoen van het jaar is: na de lange wintermaanden begint de natuur begint weer begint te bloeien, de dagen…

toon meertoon minder

Paasmarkten

Paasmarkt Innsbruck, © Innsbruck Tourismus/Alexander Tolmo

Bezoek de leuke paasmarkten in Innsbruck, Hall in Tirol en Kufstein. Waar de mooiste voorjaarsversieringen de kramen decoreren en bezoekers van culinaire hoogstandjes. Ook de muzikale optredens zorgen voor het echte lentegevoel. 

Bezoek de leuke paasmarkten in Innsbruck, Hall in Tirol en Kufstein. Waar de mooiste voorjaarsversieringen de kramen decoreren en bezoekers van…

toon meertoon minder

Culturele hoogtepunten tijdens Pasen

'The Passion' Erl, © Tirol Werbung/Monika Höfler

Het ‘Osterfestival Tirol’ is een van de meest prestigieuze paasfestivals in Duitssprekende landen. Twee weken lang genieten bezoekers in Innsbruck en Hall van speciale concerten, dansvoorstellingen en ‘Passion’-muziek.

In Erl vindt iedere zes jaar het bijzondere ‘Passionsspiele’ plaats. Uit de kleine gemeenschap zijn ongeveer 600 amateur-acteurs actief betrokken. Het volgende schouwspel vindt in 2025 plaats.

Ook het ‘Passionsspiele’ in Thiersee wordt iedere zes jaar opgevoerd. Het indrukwekkende manifest in het teken van traditie en geloof, vindt plaats in 2022. 

Het ‘Osterfestival Tirol’ is een van de meest prestigieuze paasfestivals in Duitssprekende landen. Twee weken lang genieten bezoekers in Innsbruck en…

toon meertoon minder

Palmprocessies

Processie voor Palmzondag in Imst, © Imst Tourismus

In veel gemeenschappen wordt de zondag voor Pasen, Palmzondag, gevierd met traditionele processies. Vooral de processie in Imst, in het Tiroler Oberland, is erg bijzonder. Tijdens deze viering dragen de jongsten palmtakken die rijkelijk versierd zijn met kleurrijke linten, olijftakken en pretzels. De kerktoren in de stad is hun grootste concurrent. De 30 meter hoge versierde latten worden tegen de toren aan gebouwd. Alleen moet het de dragers eerst lukken om het 300 kilo zware kunstwerk tegen de kerk te plaatsen.

Ook de kleine gemeente Thaur, vlakbij Innsbruck, heeft speciale tradities in aanloop naar Pasen. Hier steelt de palmezel de show. De holle palmezel rijdt samen met een levensgroot figuur van Christus op een rijtuig vanaf de ‘Pfarr-kerk’ naar de prachtige ‘Romedi-kerk’.  

In veel gemeenschappen wordt de zondag voor Pasen, Palmzondag, gevierd met traditionele processies. Vooral de processie in Imst, in het Tiroler…

toon meertoon minder

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.