Highline179, © Naturparkregion Reutte
Highline179, © Naturparkregion Reutte

Loopbrug Highline179

Reutte

Alleen vliegen is mooier, zeggen de beheerders van Highline 179, de langste voetgangershangbrug in Tibetaanse stijl. Wie het bouwwerk ten zuiden van Reutte oversteekt, kan genieten van een sensationeel uitzicht.

Vroeger was het voorbehouden aan heksen en tovenaars om op duizelingwekkende hoogte van kasteel naar kasteel te zweven. Sinds de bouw van de "Highline179" tussen de ruïne van kasteel Ehrenberg en fort Claudia in de vakantieregio Reutte, kan iedereen hetzelfde. De hangbrug is 114 meter hoog en heeft een indrukwekkende breedte van 406 meter. Dit maakt het 's werelds langste voetgangershangbrug in Tibetaanse stijl en staat als zodanig zelfs in het Guinness Book of Records. Je beweegt je absoluut veilig tussen de armdikke staalkabels, maar er is wat ridderlijke moed voor nodig om de afgrond zo ver boven de boomtoppen en de Fernpass rijksweg B179 over te steken. Iedereen die durft, ervaart een uniek panoramisch uitzicht - en misschien het gevoel van gewichtloosheid die heksen op hun bezemstelen moeten hebben.

Vroeger was het voorbehouden aan heksen en tovenaars om op duizelingwekkende hoogte van kasteel naar kasteel te zweven. Sinds de bouw van de…

toon meertoon minder
Highline179, © Naturparkregion Reutte
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Openingstijden: Highline 179 is dagelijks geopend van 08.00 – 22.00 uur. Burgenwelt Ehrenberg is dagelijks open van 10.00 – 16.00 uur.

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Op de Fernpass Bundesstrasse neemt u de afslag naar Klause, waar u het parkeerterrein vindt. Hier vandaan loopt u in 20 minuten naar het begin van de hangbrug.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Reutte, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.