© Swarovski Kristallwelten
© Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten

De Crystal Worlds in Wattens zijn meer dan een glinsterend paradijs van sprankelend kristalglas. Ze zijn een uniek kunst- en avonturenpark. Voor alle zintuigen. Voor jong en oud. Miljoenen mensen van over de hele wereld hebben inmiddels de Kristalwerelden bezocht.

Voor zijn 100-jarig bestaan in 1995 liet Swarovski multimediakunstenaar André Heller de inmiddels internationaal bekende Crystal Worlds creëren in Wattens. Sindsdien zou het Inntal ondenkbaar zijn zonder deze buitengewone plek van fantasie, kunst en speelplezier. Rondom de machtige reus, die de toegang tot de Kristalwerelden bewaakt, ligt een grote tuin van 7,5 hectare met tal van attracties. Een van de hoogtepunten in de tuin is de "Carousel" van de bekroonde kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon.

Zo is er de surrealistisch ogende kristallen wolk boven het zwarte spiegelwater, een grootschalige installatie bestaande uit 800.000 met de hand geplaatste kristallen. De speeltoren voor kinderen, is het hele jaar open, met zijn vier themaniveaus, die alleen via een verticaal klimnet te bereiken is. En last but not least, het hart van het complex: de binnenkant van de reus met zijn 17 mystieke wonderkamers. Conceptueel zijn ze gebaseerd op de wonderkasten in Ambras Castle, die zijn ontworpen als een universele verzameling van kennis. In de Kristalwerelden zijn het echter internationaal actieve kunstenaars die ze regelmatig herontwerpen – met spectaculaire kristalinstallaties. Ook de audiogidsen, die in tien talen en voor 2 euro aan de kassa's verkrijgbaar zijn, zorgen voor een intensieve totaalbeleving.

Voor zijn 100-jarig bestaan in 1995 liet Swarovski multimediakunstenaar André Heller de inmiddels internationaal bekende Crystal Worlds…

toon meertoon minder
Kristalldom, © Swarovski Kristallwelten
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Openingstijden: dagelijks 10.00 - 19.00 uur (de entree sluit om 18.00 uur).

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Volg vanaf de snelweg de afslag Wattens en de bordjes Swarovski Kristallwelten. Tip: er rijdt 4x per dag een shuttlebus van Innsbruck naar Wattens.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kristallweltenstraße 1, Wattens, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.