© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Sölden

De tocht over de 2.509 meter hoge Timmelsjoch, Oostenrijks hoogst gelegen grensovergang, is een onvergetelijke ervaring.

De spectaculaire Hochalpenstraße tolweg leidt door de Ötztaler gletsjerwereld en de Zuid-Tiroolse wijngaarden van het Passeiertal naar Meran. De rit over de Timmelsjoch straalt een speciaal gevoel van vrijheid uit. De rustige Noord-Zuid verbinding buiten de belangrijkste verkeersroutes en de ‘Heimliche lücke’ verbinding bieden bezoekers de mogelijkheid de wereld van het hooggebergte te ontdekken. Verheug u op het prachtige landschap en indrukwekkende uitzicht op de bergen van Noord en Zuid-Tirol. Op diverse rustpunten krijgt u meer informatie over de architectonische sculpturen over de natuur, geschiedenis, cultuur, maatschappij en economie van de regio.

Opmerking: het motorfietsmuseum bij het tolstation in Hochgurgl, ooit het hoogste motormuseum van Europa, is door een brand verwoest. Het overgrote deel van de 230 exposities zijn in rook op gegaan. Het motorfietsmuseum was lange tijd een van de meest populaire bestemmingen aan de Hochalpenstraße. Het is nog onzeker of het zal worden herbouwd.

© Ötztal Tourismus
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Dagelijks geopend van 07.00 – 20.00 uur.

Naar de openingsuren
Prijsinformatie

Tolheffing

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

U rijdt over de Autobahn A12 en neemt u afrit Ötztal. U rijdt verder op de B186 tot Obergurgl en rijdt door tot Hochgurgl.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.