© Somweber
© Somweber

Tiroler Zugspitze

Ehrwald

De hoogste bergtop van Duitsland is ook vanaf de Oostenrijkse kant te bereiken. De rit in de panoramische cabine van de Tiroler Zugspitzbahn is een belevenis op zich. Het enige dat je erbovenop brengt, is het ongelooflijke uitzicht vanaf het bergstation.

Van het dalstation in Ehrwald ben je in slechts tien minuten op de top van de Zugspitze, ook al moet de grote, 100-persoonshut van de Tiroler Zugspitzbahn 1.725 meter omhoog. De ruige westkant van deze bergketen, die wordt gedeeld door Duitsland en Oostenrijk, maar waarvan de top (2.962 meter) aan de Duitse kant ligt, stijgt vrijwel geruisloos. Bij mooi weer wordt iedere bezoeker meteen gefascineerd door het adembenemende panoramische uitzicht – op een heldere dag tot diep in de Beierse uitlopers van de Alpen, tot aan München, de Hohe Tauern en zelfs tot aan de enige vierduizend meter hoge top van de Alpen. Oostelijke Alpen, de Piz Bernina (4.049 meter) in Zwitserland. Niet voor niets wordt de Zugspitze beschouwd als een van de meest spectaculaire panoramische bergen in de Alpen.

Maar ook bij bewolkt weer is er boven veel te beleven, bijvoorbeeld in de sneeuwkristalwereld en in het panoramische toprestaurant. Bijzonder spannend is het museum “Faszination Zugspitze”, dat levendige en interactieve informatie biedt over de geschiedenis van de berg, vanaf de eerste beklimming in 1820 tot de bouw van de Zugspitzbahn in de jaren twintig – de eerste kabelbaan in Tirol. Tegenwoordig worden er zelfs 3D-films vertoond in de spanningsruimte van de oude Zugspitzbahn. In het kabelbaanmuseum “BAHNORAMA anno 1926” krijgen bezoekers bij het dalstation een voorproefje van het Zugspitze-avontuur: er wordt techniek uit vroegere tijden tentoongesteld, zoals de originele kabelbaanaandrijving uit 1926 en de bestuurderscabine met oude bedieningselementen.

Van het dalstation in Ehrwald ben je in slechts tien minuten op de top van de Zugspitze, ook al moet de grote, 100-persoonshut van de Tiroler…

toon meertoon minder
© Tiroler Zugspitzbahn
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

De Tiroler Zugspitzbahn is dagelijks geopend van 08:40 tot 16:40 uur

 

Naar de openingsuren
Prijsinformatie

Individueel en familietickets

Naar de prijsinformatie
Gastenkaarten

Z-Ticket

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Er is een parkeerplaats bij het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Obermoos 1, Ehrwald, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.