Riedener See in Naturpark Tiroler Lech, © Naturpark Tiroler Lech
Riedener See in Naturpark Tiroler Lech, © Naturpark Tiroler Lech

Natuurpark Tiroler Lech

De Lech is een van de laatste wildwaterrivieren in Midden-Europa en is de slagader van het natuurpark. Over een oppervlakte van ongeveer 40 kilometer biedt het park een rijk leefdomein voor verschillende flora en fauna.

Deels woest en ongetemd, baant de Lech zijn weg door het Lechtal, als een van de laatste wilde rivieren in de Alpen. Hierdoor zijn er vele riviervlaktes ontstaan. Samen met de Allgäuer bergen en de Lechtaler Alpen kenmerkt deze 'jungle van Midden-Europa' het natuurpark. Talrijke plant- en diersoorten vinden hier hun thuis, van kale rotsvlaktes tot groene almen en drassige moerassen. De variëteit aan soorten is bijna onmetelijk: meer dan 1.115 plantensoorten zijn hier te vinden en in de dierenwereld zijn er bijzondere soorten te ontdekken waaronder rivierkreeftjes, amfibieën en kleine vissen. Voor liefhebbers van outdoor, sport en natuur is natuurpark Tiroler Lech the-place-to-be. 

Deels woest en ongetemd, baant de Lech zijn weg door het Lechtal, als een van de laatste wilde rivieren in de Alpen. Hierdoor zijn er vele…

toon meertoon minder

Onze wandeltip in Naturpark Tiroler Lech

Natuurpark gemeentes Tiroler Lech

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.