Aqua Dome in Längenfeld, © Ötztal Tourismus/Christoph Schöch
Aqua Dome in Längenfeld, © Ötztal Tourismus/Christoph Schöch

Thermen in Tirol

Thermaal water uit geneeskrachtige bronnen zorgen niet alleen voor energie, het heeft ook een genezende werking. En wanneer je in het heerlijk warme water ligt met uitzicht op de Tiroler bergen, wordt ook je hoofd gezuiverd van de stress van alledag.

Het bijna 50.000 vierkante meter grote Aqua Dome in Längenfeld in het Ötztal is het enige echte thermale bad van Tirol en een van de weinige in de oostelijke Alpen. Het wordt gevoed door een 40 graden warme natriumchloride-sulfaat-zwavelbron, waarvan het water een helende werking heeft op reumaklachten. Aqua dome beschikt over een eigen hotel en staat bekend om zijn futuristische architectuur. De buitenbaden kunnen bij alle weersomstandigheden worden gebruikt. Andere thermale baden zijn te vinden in Reutte en in Fügen in het Zilltertal. Alle baden bieden hun bezoekers ook een saunawereld met een bijzondere ambiance: zuiverend voor lichaam en geest.  

Een bijzonder wellnessplek is Aigner Badl in het Oost-Tiroolse Hochpustertal. Hier wordt ontspanning geboden zoals ze dat 300 jaar geleden kenden. Het voormalige sanatorium voor boeren is in gebruik sinds 1772 en is tegenwoordig een monumentaal pand. Het wordt gevoed vanuit een minerale geneeskrachtige bron van calciumsulfaat. Larikshouten vaten worden met het 38 graden warme water gevuld voor de gasten. Een bijzondere wellness ervaring! 

Het bijna 50.000 vierkante meter grote Aqua Dome in Längenfeld in het Ötztal is het enige echte thermale bad van Tirol en een van de weinige in…

toon meertoon minder

Thermen en medicinale bronnen in Tirol

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.