© Tirol Werbung
© Tirol Werbung

Gravelbiken in Tirol


Asfalt, gravel, hooggelegen paden: met de gravelbike kunnen fietsers veel verschillende soorten ondergrond ervaren. De robuuste fietsen zorgen voor rijplezier in het Alpengebied en het Tiroolse landschap biedt geweldige uitzichten en toptochten.

Brede banden met een grip-vast profiel, racesturen, lichte frames en snellopende velgen: Gravelbikes zien eruit als een racefiets maar zijn uitgerust voor bossen, off-road tracks en bergpaden. In feite zijn gravelbikes een nieuwe creatie voor off-road gebruik; ze combineren de robuustheid van mountainbikes, de soepele loop van racefietsen en het toervermogen van trekking bikes. Gravelbikes zijn uitermate geschikt buiten de gebaande paden: ze voelen zich thuis op bospaden, grindpaden en bergpaden. Het gaat tenslotte om natuurbeleving op de fiets, liefst op snelheid en met een geweldig uitzicht. De Tiroolse bergen en dalen zijn hiervoor perfect: tussen steden en bergtoppen, tussen alpenweiden en uitzichtpunten, er zijn perfecte gravelroutes en een grote verscheidenheid aan toermogelijkheden dankzij geasfalteerde opritten en grindpaden op grote hoogte. We hebben enkele tours uitgelicht en geven tips over eten, drinken en accommodaties. Stap op je fiets en ga!

Brede banden met een grip-vast profiel, racesturen, lichte frames en snellopende velgen: Gravelbikes zien eruit als een racefiets maar zijn uitgerust…

toon meertoon minder
© Tirol Werbung

Op avontuur met de gravelbike

Op boswegen, grindpaden of asfalt, de grindfiets is veelzijdig. Voor wie nog niet weet wat een gravelbike is - brede banden en een lichtgewicht racefietsframe beloven plezier, zowel off-road als op de weg. We hebben de gravelbike uitgebreid getest.

Naar de zelftest

5 toptochten voor gravelbiken

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.