Nauders: een geweldig skigebied voor het hele gezin, © TVB Tiroler Oberland Nauders – Rudi Wyhlidal
Nauders: een geweldig skigebied voor het hele gezin, © TVB Tiroler Oberland Nauders – Rudi Wyhlidal

Skiparadijs Reschenpass - Nauders

Skigebied gesloten

Geopende liften 3/13

Bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italië ligt het familie skigebied Nauders-Bergkastel. Een gebied met een groot aanbod aan pistes van verschillende niveaus op een hoogte van 2.800 meter.

Boven aan de Alpenhauptkamm op een hoogte van 1.400 meter tot 2.800 meter ligt het skigebied Nauders-Bergkastel am Reschenpass. Doordat dit gebied zo hoog ligt, is het in de winter vaak bedolven onder een dik pak natuursneeuw. Het gebied is voor zowel families, beginners en gevorderden: met een groot netwerk aan pistes van verschillende niveaus is er voor iedereen een geschikte piste. 

Voor beginners zijn er blauwe pistes en een oefenweide bij het dalstation, genoeg mogelijkheden om gewend te raken aan de lange latten. De kleinste pistemonsters kunnen terecht bij het Nauderix Kinderland boven op de berg bij het bergstation van Bergkastel. In het kinderland beleven de kinderen heel de dag plezier in het avonturenbos, op de bugelpistes, de sneeuwtunnel, het mini-snowpark en in het kinderrestaurant. Tegenover het kinderland kunnen de oudere freestylers terecht, in de grote funparken kunnen zowel beginnende als gevorderde freestylers hun trucs oefenen. 

Liefhebbers van poedersneeuw pistes kunnen kiezen uit vijf verschillende skiroutes waar de pistebully's niet komen. Erg populair is de tour van Gueser Kopf, op 2.745 meter, over de Schafkar in Nauderer Tschey. Een uitdagende afdaling is 'die Schwarze', met een hoog percentage en vele bugels is dit een van de moeilijkste pistes van het hele gebied. Naast op de ski's is het in het gebied ook mogelijk om naar beneden te komen met een rodel. Vanaf het bergstation van de Bergkastellift start een van de langste rodelbanen van Tirol: acht kilometer lang naar beneden op een slee tot aan het dal. 

Hieronder een aantal hoogtepunten van het skigebied Nauders:

 • Gratis WIFI op de Bergkastel en bij het dalstation. Installeer de Nauders App op uw iPhone of Android smartphone en ontvang actuele informatie over het skigebied en de weersvoorspellingen. Met de iSkiTracker kunt u zien welke afdalingen u heeft gemaakt.
 • De kinderskischool staat bekend om zijn bekwame skileraren en voorzieningen. Het Nauderixland speeldomein is o.a. uitgerust met een indianentent, tubing baan en het Nauderix-minidorp.
 • Nauderix is de sneeuwkoning van Nauders en vergezelt de kleine skiërs regelmatig op de piste. Ook brengt hij spanning en avontuur in het Nauderix-kinderrestaurant en bij de kinderopvang, gelegen bij bergstation Bergkastl (2.200 m). 
 • De 'Show in Snow' staat iedere week weer garant voor een spectaculaire show, rodelplezier en een gezellige huttenavond op de Lärchenalm.
 • Een straightbox, drie kickerlines, een rail-kinked box, rainbow box en jumps, waverides en slides zorgen voor grenzeloos freestyleplezier in het geshapte funpark.

Boven aan de Alpenhauptkamm op een hoogte van 1.400 meter tot 2.800 meter ligt het skigebied Nauders-Bergkastel am Reschenpass. Doordat dit gebied zo…

toon meertoon minder

Actueel weer

17°C

5 km/h

45%

Weerbericht

sneeuwhoogte

Geen gegevens beschikbaar

Volgende sneeuwval

Geen gegevens beschikbaar

Nauders: een geweldig skigebied voor het hele gezin, © TVB Tiroler Oberland –Nauders – Florian Albert

Openingstijden: 8.30 - 16.00 uur


Grote plattegrond openen

Pistes

% / kilometer

Berekening van de pistekilometers

De berekening van de pistekilometers van het gemarkeerde skigebied kan op de volgende manieren:

a) de gemeten lengte (slaom afdaling)

b) de kilometer afstand (sportieve afdaling)

Op deze website wordt bij het vermelden van de pistekilometers van de skigebieden de gemeten lengte aangehouden (variant a).

Eenvoudig

32 % / 24 km

Gemiddeld

45 % / 34 km

Zwaar

23 % / 17 km

SKIROUTES

8 % / 6 km

Totaal gemeten pistekilometers81 km
daarvan besneeuwd90 %

Hoogte

3.000 m1.400 m

Liften

1

-

5

7

-

-

Geopende liften    3/13

Infrastructuur

 • Fun park
 • Kinderland
 • Skiverhuur in het skigebied
 • Skischool in het skigebied

Prijs

Dagkaart: 57,00 €


Kinderkorting: 2009-2017
Jeugdkorting: 2006-2008
seniorenkorting: vanaf 1962

 • Snow Card Tirol
 • Tirol Regio Card
 • Twee Landen Skiarena
 • Ski 6

Kenmerken

 • gecertificeerd familieskigebied


Plaats in het skigebied

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Nauders, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer skigebieden in de regio’s

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.