Wildschönauer Krautinger
Wildschönauer Krautinger

Wildschönauer Krautinger

De 'Krautinger raap' wordt in Wildschönau sinds eeuwen twee keer per zomer geoogst. Het alcoholhoudende extract hiervan, de 'Krautingerschnaps', geldt als specialiteit voor kenners en als geneesmiddel. Een korte wandeling op de Francicusweg leidt naar de Steinerhof. Daar kunt u een blik op de rapen velden werpen, de brandewijn proeven en krijgt u uitleg over het proces van het schnaps maken.

  • Keizerin Maria Theresia verleende de Wildschönauer boeren het uitsluitende recht, uit dewitte stoppelraap brandewijn te branden. Vandaag nog destilleren 15 boeren de raap-brandewijn - zo ook de familie Thaler op de Steinerhof. Na aanmelding vooraf (+43.5339.2117) leidt de beheerder Josef Thaler door de productieruimtes met de destillatie-inrichtingen en informeert over de voorbereidende werkzaamheden.
  • Tochtbeschrijving: Halverwege tussen de dorpen Niederau en Oberau bevindt zich het bergboerenmuseum z´Bach. Hieraan loopt de Franciscus weg voorbij. Kunstwerken van de beeldhouwer Hubert Flörl maken van deze weg een geliefd flaneertraject langs de dalrivier. Vanaf z´Bach volgt men de beeldhouwwerken, rechtdoor in richting Oberau, ongeveer 500 m en gaat aan het einde van de weg naar rechts. Daar ligt de Steinerhof, waar men de Krautinger ook kan kopen.
  • Aanlegmogelijkheid: bergboerenmuseum z´ Bach, Steinerhof (proeven van de Krautingers te allen tijde, rondleiding en Krautinger-gerechten na aanmelding vooraf).

Keizerin Maria Theresia verleende de Wildschönauer boeren het uitsluitende recht, uit dewitte stoppelraap brandewijn te branden. Vandaag nog…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Museum z’Bach

Eindpunt

Steinerhof

Lengte

1,5 km

Duur

1 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

936 m

Hoogtemeters bergopwaarts150 m

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Bach 3, Wildschönau, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.