Zonsopgangstour op de Serles, © Tirol Werbung/Emanuel Kaser
Zonsopgangstour op de Serles, © Tirol Werbung/Emanuel Kaser

Wandelen met zonsopgang

Of u nu met de berglift of lopend naar de top gaat - een wandeling tijdens zonsopgang is een absoluut hoogtepunt van uw vakantie. Wanneer de eerste zonnestralen de Tiroler bergtoppen in een gouden gloed dompelen, vergeet u alle inspanning die u heeft geleverd om de top te bereiken. Maak tijdens een zonsopgang-wandeling kennis met de magische bergwereld van Tirol en geniet van de rust en prachtige natuur op dit vroege tijdstip van de dag.

Zonsopgangswandeling op eigen gelegenheid

Avontuurlijke wandelaars kunnen eigen gelegenheid naar de top van de berg hiken en het prachtige panoramische uitzicht over de omliggende bergen en valleien bewonderen. Hieronder de best tips voor prachtige zonsopgang-wandelingen op eigen gelegenheid. 

Nockspitze (2.404 meter)

Nockspitze, 2.404 meter, © Innsbruck Tourismus /Helga Andreatta

De top van de Nockspitze is een veelbezochte uitzichtberg in de buurt van Innsbruck. Aan de voet van de berg ligt het Inntal, Wipptal en het Stubaital. De hike naar de top is niet al te moeilijk en daarom ideaal voor een vroege ochtendwandeling. Eenmaal boven geniet u, samen met de lokale kudde schapen, van een prachtig uitzicht over de hoofdstad en de drie dalen.

De wandeling start bij Axamer Lizum en na ongeveer 2,5 uur bereikt u de top. De website van ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) biedt een overzicht van de zonsopgangstijden voor het gebied rondom Innsbruck.

De top van de Nockspitze is een veelbezochte uitzichtberg in de buurt van Innsbruck. Aan de voet van de berg ligt het Inntal, Wipptal en het…

toon meertoon minder

Kellerjoch (2.344 meter)

Kellerjoch, 2.344 meter, © Silberregion Schwaz

Door zijn open locatie in de Tuxer Alpen is de Kellerjoch een populair uitzichtpunt. Het panorama strekt zich uit van de Kitzbüheler Alpen tot over Großvernediger en verder over de Zillertaler Alpen met Olperer tot de nabij gelegen Karwandel buiten het Inntal. Zo'n 100 meter voor de top ligt de Kellerjochhütte, hier kan u genieten van een heerlijk ontbijt. 

Voor de beklimming zijn er verschillende routes mogelijk vanuit het Inntal of het Zillertal. Een populaire hike is die vanuit Hochpillberg bij Schwaz. Deze tocht overbrugt ongeveer 1.000 hoogtemeter en duurt ongeveer 2,5 uur. De website van ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) biedt een overzicht van de zonsopgangstijden voor het gebied rondom Innsbruck.

Door zijn open locatie in de Tuxer Alpen is de Kellerjoch een populair uitzichtpunt. Het panorama strekt zich uit van de Kitzbüheler Alpen…

toon meertoon minder

Gratlspitz (1.899 meter)

Gratlspitz, 1899 meter, © Alpbachtal Tourismus

De middelzware wandeling naar de top van de Gratlspitze op 1.900 meter hoogte, belooft u een sensationeel uitzicht op de omliggende bergen van het Karweldelgebergte, de Kitzbüheler Alpen en de Hohen Tauern.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij de Holzalm in Brixlegg en duurt vanaf hier ongeveer 1 uur en vijftien minuten. De website van ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) biedt een overzicht van de zonsopgangstijden voor het gebied rondom Innsbruck.

De middelzware wandeling naar de top van de Gratlspitze op 1.900 meter hoogte, belooft u een sensationeel uitzicht op de omliggende bergen…

toon meertoon minder

Rangger Köpfl (1.939 meter)

Rangger Köpfl, 1.939 meter, © Innsbruck Tourismus

Rangger Köpfl is een populaire berg in de omgeving van Innsbruck. Ongeveer 10 kilometer ten westen van de Tiroler hoofdstad torent deze uitzichtberg uit boven het Inntal. Vanaf de top hebben vroege vogels een prachtig uitzicht op Innsbruck, het Inntal en de omliggende bergtoppen.

De snelste route voert van Stiglreith in ongeveer 2 uur naar de top van de Rangger Köpfl. De website van ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) biedt een overzicht van de zonsopgangstijden voor het gebied rondom Innsbruck. 

Rangger Köpfl is een populaire berg in de omgeving van Innsbruck. Ongeveer 10 kilometer ten westen van de Tiroler hoofdstad torent deze uitzichtberg…

toon meertoon minder

Zonsopgangswandeling met de berglift

Er zijn diverse manieren om 's morgens vroeg de bergtop te bereiken. Veel bergliften openen hun deuren in de zomermaanden en in sommige gevallen al vanaf 4.30 uur. Vroege vogels bereiken zo uiterst comfortabel en zonder al te veel lichamelijke inspanning de top. Boven aangekomen wacht niet enkel de mooie zonsopgang, maar veelal ook een heerlijk Tiroler ontbijt bij een van de bergrestaurants.

Begeleide zonsopgangswandelingen

In talrijke regio’s in Tirol bieden lokale gidsen begeleide wandelingen tijdens de zonsopgang aan, zodat u deze unieke natuurervaring niet hoeft te missen. Na afloop wordt u getrakteerd op een uitgebreid en vooral smakelijk bergontbijt.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.