Singletrail
Blindsee Trail

Fantastische uitzichten en een verkoelende duik in het bergmeer tot slot – de singletrail van Grubigstein naar de Blindsee is zonder twijfel een van de hoogtepunten van de Tiroler Zugspitz Arena. De trail zelf is flowy met een paar pittige stukken, een graveltraject en uitzicht over het blauwe meer. De Blindseetrail heeft alle ingrediënten voor een geslaagde single track en is ingeschaald op een moeilijkheidsgraad S2 en S3. De route vereist een goede techniek en vaardigheden.

Sebastian Rech

‘Een mooie natuurtrail zonder kunstmatige elementen en met soms smalle bochten, maar die probleemloos kan worden gereden zonder het achterwiel op te trekken.’

Sebastian Rech, eigenaar van de Velo Love Bike Shop in Innsbruck

 

Grote plattegrond openen

Startpunt

Grubigalm

Eindpunt

Parkplaats Blindsee

Bergketen

Lengte

7,1 km

Reistijd

1 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Singletrail zwaar

Hoogte

1.740 m1.090 m

Hoogtemeters afdaling650 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats bij het dalstation Grubigsteinbahn 


 

Blindsee Trail
Blindsee Trail
Blindsee Trail
Blindsee Trail
Blindsee Trail
Blindsee Trail

Routebeschrijving

De route start met de berglift Grubigsteinbahnen vanuit Lermoos. Vanaf het bergstation kies je de bosweg (route 861) of volgt de Grubigalmtrail tot vlak voor de Grubigalm, om dan rechts de Blindseetrail op te gaan. Natuurlijk kun je ook op eigen kracht in ongeveer twee uur via de mountainbikeroutes 804 en 860 de berg op fietsen naar de Grubigalm.

Na het begin van de trail is er een kleine beklimming, daarna gaat de route over in een breder traject tot de eerste oversteek van een bergbeek. Nu start een technischer en uitdagender deel. Rijders moeten zorgvuldig hun lijn kiezen om de losse stenen en rotsen in het spoor te ontwijken. De beloning voor het harde werken is een grandioos uitzicht over de Blindsee. Het moeilijkste deel van de trail is de passage bij de waterval, hier is het advies om de fiets te duwen. Daarna volgt een kort stuk over een bospad om dan links de volgende sectie van de singletrack op te gaan. Weer gaat de route even over het bospad om dan links af te buigen op de technische en veeleisende trail naar de Blindsee. De route maakt een scherpe bocht naar rechts en de trail gaat verder langs de oever van het meer tot aan het parkeerterrein. Passeer de Loisachquellen (MTB-route 838) naar Biberwier en ga over de Wachtersteig (MTB-route 867) terug naar Lermoos.

Tip: Er is geen betere manier om bij te komen na deze adrenaline-tocht dan met een verfrissende duik in het meer, de Blindsee. De rotsstrandjes en omliggende alpenwei zijn een heerlijke plek om te relaxen.

Fietsverhuur


Mountainbike school


Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Blindsee Trail (47.383703588754,10.861055818486)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Contact

Ehrwald
6632 Ehrwald

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.