Wielerroute
Zillertaler Höhenstraße

De Zillertaler Höhenstraße staat bekend om haar lange, steile beklimmingen en het indrukwekkende uitzicht over de bergwereld van de Tuxer, Kitzbüheler en Zillertaler Alpen. Deze wielertour, ten westen van het Zillertal, is een flinke uitdaging. Wielrenners starten in Hippach en eindigen de lange klim met een welverdiende maaltijd bij de Jausenstation Melchboden Hut. De sensationele uitzichtpunten onderweg zorgen voor een bijzondere ervaring.

© Franz Oss

"Georg en Harald Totschnig en Clemens Fankhauser zijn bekende rijders uit het Zillertal en stuk voor stuk geweldige klimmers. Niet verwonderlijk als je je bedenkt met welk terrein zij zijn opgeroeid: steil, steiler, steilst. En boven een van de mooiste routes over een bergkam van Europa."

Thomas Pup, oprichter van het ‘Tirol Cycling Team’

Grote plattegrond openen

Startpunt

Hippach

Eindpunt

Hippach

Bergketen

Lengte

34 km

Reistijd

4 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.010 m510 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.590 m
Hoogtemeters afdaling1.590 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

De Zillertaler Höhenstraße heeft vijf verschillende beginpunten. Het meest zuidelijke startpunt is in Hippach (een klein dorpje tussen Mayrhofen en Zell am Ziller) en het meest noordelijke startpunt is in Ried (slechts tien kilometer na het begin van het Zillertal). Het maakt niet uit waar je begint: iedere route bevat een lange en steile klim. 

Het hoogste punt bevindt zich aan het einde van de meest zuidelijke startroute. Dit is ongeveer 2.015 meter hoog, net naast de Melchboden Hütte. Vanuit hier vervolg je de weg van de Höhenstraße terug naar beneden tot een splitsing bij de toegangsweg naar Aschau op ongeveer 1.460 meter. Deze weg voert vervolgens weer omhoog en brengt je tot het skigebied van Hochzillertal op 1.900 meter. Hier kan je bij verschillende restaurants genieten van een welverdiende pauze. Vanuit Kaltenbach, leidt de route weer naar beneden tot het tolhuisje. Hier splitst de weg zich in twee routes terug naar Kaltenbach en Ried. 

Tip: het startpunt van Ried is het minst druk in de zomermaanden. Je fietst dan vrijwel alleen op de weg.  

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.