Wielrennen in Kühtai, © Tirol Werbung/Soulas Oliver
Wielrennen in Kühtai, © Tirol Werbung/Soulas Oliver

Wielrennen in Tirol

Tirol is ook voor wielrenners de provincie van superlatieven. De Timmelsjoch (de hoogste bergpas van Oostenrijk), de Rettenbachferner in Sölden (het hoogste bereikbare punt bereikbaar per racefiets) en de Kitzbüheler Horn (de steilste weg van de Alpen waarop wielrennen is toegestaan), zijn slechts enkele highlights. Daarnaast bieden de meer eenvoudige routes in het Inntal afwisseling voor minder ervaren wielrenners.

Verheug u op meer dan 3.800 km aan wielrenroutes in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Of u nu wilt genieten van eenvoudige ritten door pittoreske dorpen of houdt van trajecten met spectaculaire bochten die naar de gletsjers voeren, Tirol biedt uitdaging aan wielrenners van alle niveaus. Beginners hebben de keuze uit talrijke routes door de dalen van Tirol, waarbij zij aan hun conditie werken. De meer ervaren wielrenners zoeken de uitdagende bergwegen en bergpassen op en worden beloond met prachtige panoramische uitzichten op de Tiroler bergwereld.

Verheug u op meer dan 3.800 km aan wielrenroutes in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Of u nu wilt genieten van eenvoudige ritten door pittoreske…

toon meertoon minder

Top wielrentochten door afwisselende landschappen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.