Gschnitz

Bergbeklimmersdorp te midden van Tiroolse originaliteit: De kleine gemeente Gschnitz telt 425 inwoners en ligt aan het einde van het Gschnitztal, een westelijke zijvallei van het Wipptal. Aan de voet van de machtige toppen van de Stubaier Alpen zoals de Habicht (3.277m) en de Tribulauen (3.097m) ligt een waar paradijs voor rustzoekers en actieve natuurliefhebbers.

De traditionele Tiroolse stad wordt omgeven door ongerepte natuur met veel weilanden en majestueuze bergen en nodigt uit tot ontspannen, genieten en verwonderen. De Gschnitz-vallei staat bekend om zijn ongewoon grote botanische biodiversiteit, die het resultaat is van de verschillende soorten rotsen die de bergketens rond de vallei vormen. In 2019 werd de vallei met zijn gemeenschappen Gschnitz en Trins opgenomen in de rijen van bergbeklimmersdorpen die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling van het toerisme.
De rustieke boerderijen, waarvan sommigen zijn versierd met barokke schilderijen, getuigen van de lange geschiedenis van Gschnitz. Het molendorp Gschnitz moet je zeker bezoeken. Daar kunnen bezoekers over "oude paden" wandelen en leren hoe mensen 100 jaar geleden leefden en werkten. De door de kracht van de waterval aangedreven graanmolen, de oude werkplaats en het scheren van de schapen blijven onvergetelijke belevenissen voor jong en oud. Het aanbod aan wandeltochten rond Gschnitz is groot en varieert van gemakkelijke alpenwandelingen naar de Laponesalm tot hoge tochten met gletsjercontact tot meerdaagse Gschnitztaler huttentocht. Natuurlijk kunnen de fantastisch gelegen berghutten ook als onderdeel van dagtochten worden bezocht. Aan mountainbikers biedt het Gschnitztal twee koninklijke etappes. De routes naar de Blaserhütte en de Padasterjoch leiden beide over de grens van 2000 meter naar twee onderhouden berghutten en betekenen vele hoogtemeters en nog meer uitzichten.

In de winter wordt de hele vallei doorkruist door de Gschnitztalloipe. Wie het besneeuwde dal liever te voet verkent, vindt van Trins naar Gschnitz een idyllisch winterwandelpad.

De traditionele Tiroolse stad wordt omgeven door ongerepte natuur met veel weilanden en majestueuze bergen en nodigt uit tot ontspannen, genieten en…

toon meertoon minder

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Gschnitz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Gschnitz, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.