Kühtai

Kühtai ligt op 2.020 meter hoogte en is omgeven door meer dan 25 bergen hoger dan 2.000 meter and 20 bergen hoger dan 3.000 meter in de Stubai Alpen.

Kühtai ligt middenin de Stubaier Alpen op ongeveer een half uurtje rijden van Innsbruck. Het dorp wordt omringd door meer dan 25 tweeduizenders en 20 drieduizenders. Rondom Kühtai ligt een weids skigebied, het hoogstgelegen wintersportoord van Oostenrijk. Het skigebied reikt uit tot de sneeuwzekerhoogte van 2.500 meter. Ook tijdens de zomermaanden heeft Kühtai veel te bieden. In de zomer is een van de liften, de Drei-Seen-Bahn, geopend die wandelaars hoog in de Alpen brengt. 

Zomer

  • Ontdek de omliggende bergwereld tijdens het wandelen. De Knappenweg loopt door het adembenemende landschap van het hooggebergte en geeft een beeld van de geschiedenis van de mijnbouw in deze regio.
  • Op de Panorama Klettersteig kunt u testen hoe het met uw hoogtevrees is gesteld en op de negen wandel- en Nordic walking-routes kunt  u aan uw conditie werken.
  • In het Höhenleistungszentrum kunnen zowel profs als ambitieuze amateurs hun grenzen verleggen.
  • De Längentalstausee is te koud om in te zwemmen, maar een wandeling langs de oever biedt ook verkoeling. Aan de noordzijde van het meer ligt de Finnenbahn, die speciaal is aangelegd voor crosstraining en joggen.
  • Voor iedere smaak zijn hier accommodaties te vinden, van viersterrenhotels tot authentieke berghutten.

Winter

  • In skigebied Kühtai vindt u 44 km pistes, 11 moderne liften en authentieke skihutten. Op woensdag en zaterdag kunt u ook ´s avonds op de verlichte pisten skiën. De liften zijn gegarandeerd tot begin mei in bedrijf. U kunt uw auto gedurende de hele vakantie laten staan, want alle pisten en liften zijn direct bereikbaar vanuit het dorp.
  • Als u het liever wat kalmer aan wilt doen, kunt u de besneeuwde natuur verkennen tijdens een sneeuwschoenwandeling of tocht met de slee.
  • Kühtai en het Sellraintal zijn ook populaire startplaatsen voor zware en sneeuwzekere skitouren tot boven de 3.000 m.
  • Of u nu het liefst slaapt in een iglo, in een viersterrenhotel, in een rustieke berghut of in een exclusief appartement, in Kühtai vindt u een passende accommodatie.
  • Talrijke restaurants en cafés bieden een gezellig après-ski programma.

Kühtai ligt middenin de Stubaier Alpen op ongeveer een half uurtje rijden van Innsbruck. Het dorp wordt omringd door meer dan 25 tweeduizenders…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Kühtai


Alle hotels in Kühtai

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Kühtai

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kühtai 42, Kühtai, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.