Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Voor het eerst kamperen met kinderen in Tirol

Bijgewerkt op 04.05.2018 in Andere

glungezer helemaal bovenin klein

Fieke, blogger van KidsErOpUit, was met haar gezin op zomervakantie in Tirol. Lees hier hoe zij het vond om met drie jonge kinderen te kamperen in Tirol.

Kamperen doen we al geruime tijd en wij hebben al heel wat campings gezien, maar nog niet in Tirol. Nu de kinderen iets ouder (3, 5 en 7 jaar) zijn, leek het ons leuk om een actieve vakantie in Tirol te beleven. Oostenrijk kende ik alleen van de wintersport. Ik heb zelf niets met de Duitse taal en wist eigenlijk ook niet of ik het een zomervakantieland zou vinden, maar toch kozen we ervoor om deze zomer een week naar Tirol te gaan.

Panaromawandeling Nordkettenbahn Innsbruck – Copywright F. Fenneman-KochPanaromawandeling Nordkettenbahn Innsbruck – Copywright F. Fenneman-Koch

Kamperen met kinderen vinden wij ideaal: de vrijheid van een camping en het makkelijk in contact komen met leeftijdgenootjes, maakt het voor de kinderen heerlijk. We zoeken vaak een wat kleinere camping, centraal gelegen zodat er in de omgeving genoeg te ondernemen is. Kamperen met kinderen vraagt ook om een camping met zwembad of bij een meertje. Met dit lijstje aan eisen kwam ik bij Schloss Camping Aschach in Volders uit. Een kindercamping in Tirol met 150 plekken, een mooi zwembad, speeltuin, goed sanitair, een restaurant en broodjesservice in de ochtend en voor kinderen animatie in de ochtend en middag.

De camping en Tirol bleken een schot in de roos. De camping heeft mooie ruime plekken, grote bomen die voor schaduw zorgden op warme dagen en het uitzicht vanuit de camping op de bergen is fantastisch. Dit soort uitzichten geven je een optimaal vakantiegevoel. Daarnaast kwamen we er al snel achter dat Tirol en Oostenrijk ideaal zijn voor een net zindelijke peuter. Nooit eerder was het sanitair zo schoon als tijdens deze vakantie en dit was niet alleen op de camping, maar overal in Tirol.

Uitzicht op de camping – Copywright F. Fenneman-KochUitzicht op de camping – Copywright F. Fenneman-Koch

Wij wilden dit jaar graag een actieve vakantie, nou dat hebben we geweten! Op 15 minuten rijden van de camping konden we al zoveel leuke en diverse activiteiten vinden dat we er al snel achter kwamen dat één week veel te kort zou zijn om alles te doen. Via de camping kregen we ook nog een Sommercard waarmee we korting kregen op diverse uitjes. Leuk én ook goed voor het vakantiebudget! Natuurlijk zijn we de bergen in geweest. De kinderen vonden de gondels en stoeltjesliften fantastisch en ook het wandelen ging ze goed af. We hebben een zilvermijn bezocht, zijn in Innsbruck naar de Alpenzoo geweest, hebben door de Wolfsklamm kloof geklauterd en geklommen, hebben de kristallenwereld van Swarovski bezocht (wat wil je met twee meiden) en hebben nog een reuze ‘knikkerbaan’ parcours boven op de berg afgelegd.

En echt, nooit langer in de auto gezeten dan een kwartier! Dit maakte dat we zelfs met dit drukke vakantieprogramma ons zeer uitgerust voelde. Qua weer was het overdag lekker warm en ’s avonds kon je prima in de tent slapen, omdat het lekker afkoelt in de bergen. Wanneer het overdag erg warm is, is een uitje in de bergen ook extra aangenaam.

Wat mij ook opviel aan Tirol is dat de mensen ontzettend vriendelijk zijn en overal rekening wordt gehouden met kinderen en gezinnen. Als je uit eten gaat zijn er diverse kindermenu’s en een extra bord bij zetten is nooit een probleem. Op alle plekken waar we kwamen was wel een speeltuin te vinden, boven op de berg, bij het restaurant, bij een oud klooster, overal kon er naar hartenlust gespeeld worden. Zodoende konden wij als ouders soms ook wat langer tafelen of van het prachtige uitzicht op de berg genieten.

Overal is speelgelegenheid voor kinderen te vinden – Copywright F. Fenneman-KochOveral is speelgelegenheid voor kinderen te vinden – Copywright F. Fenneman-Koch

Het is dat we na een week weg moesten, maar zowel wij als de kinderen zeiden direct dat we terug willen komen. In de toekomst lijkt het ons leuk om misschien het kamperen in Tirol te combineren met een huttentocht van een dag of drie/vier. Heeft iemand van jullie hier ervaring in en/of tips voor?

Wij zijn hier nog lang niet uitgekeken en Tirol is een prima bestemming om te kamperen met kinderen.

Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina over kamperen in Tirol vind je de top 10 populairste campings van Tirol op een rij.

Snowboarden op strak geprepareerde pistes, e-biken door de bergen, een uitdagende wandeling maken op een ‘dreitausender’ (zoals ze dat in Tirol zo mooi zeggen) of genieten van een bord Kaiserschmarren… Tirol heeft mijn hart gestolen! Met zeer uiteenlopende interesses, van culturele en sportieve activiteiten tot gastronomie, ben ik een allround Tirol ambassadeur voor alle seizoenen.

Laatste artikel van Esther van der Linde
Bijgewerkt op 29.04.2024 in Cultuur
Tirools voor beginners
10 min. leestijd
Alle artikelen van Esther van der Linde
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.