Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

10 coole restaurants in Tirol

Bijgewerkt op 24.04.2023 in Attracties

Gezellig, ongedwongen en ongecompliceerd. In deze restaurants kijkt je niemand achterdochtig aan als je met jouw vingers eet of in sportkleding aan tafel schuift. Hier begin je de dag met een flinke portie kracht of laad je jouw batterijen op met lekker streetfood.

1. Machete – de lekkerste burrito in Innsbruck

In het Machete aan de Anichstrasse in Innsbruck is het altijd druk en dat komt omdat er de beste burrito’s van Innsbruck geserveerd worden. De vullingen variëren van pulled pork tot beef, je krijgt er vegetarische en plantaardige (gevuld met een veganistisch vleesalternatief op basis van erwteneiwit) burrito’s – één ding hebben ze gemeenschappelijk: ze smaken allemaal overheerlijk. Vink gewoon jouw favoriete ingrediënten aan op het lijstje, geef jouw bestelde burrito een naam, lever het stukje papier af bij de kassa en geniet van een drankje terwijl je wacht op jouw dik gevulde, opgerolde tarwetortilla. Je kunt de burrito’s ook bestellen om mee te nemen. Het Machete is overigens een geweldige plek om met locals in gesprek te komen.

Waar? Anichstraße 29, 6020 Innsbruck

2. Joyce –bonte, huisgemaakte gerechten in Reutte

Op het deurbordje van het "Joyce" staat onder de naam van het restaurant "Natuurlijk lekker" en precies dat is wat je hier mag verwachten: een fris, kleurrijk en huisgemaakt aanbod waar kant-en-klaarmaaltijden taboe zijn. Vooral wie van éénpansgerechten houdt, voelt zich hier thuis. De bowls worden ter plekke vers toebereid en gevuld met hoogwaardige ingrediënten. Het assortiment is uitgebreid: pasta, curry – die veganistisch zijn, maar op verzoek ook aangevuld kunnen worden met vlees of vis. Het team van Joyce neemt zelfs de moeite om de pasta zelf te maken. Het restaurant oogt speels en is een leuke plek om te vertoeven.

Waar? Untermarkt 29, 6600 Gemeinde Reutte

3. Schulhaus - American Food in Söll

Geen zorgen, zo streng en gedisciplineerd zoals in een school, gaat het er bij Julia, Hannes en het niet aan toe. Integendeel: het team dat het Schulhaus runt, is wild, een beetje extravagant en delen allemaal een grote liefde voor eten en het “land” waar alles kan. Om hun burgers, steaks en desserts zo authentiek mogelijk te serveren, reist het team soms naar de VS om daar ideeën en inspiratie op te doen. De naam Schulhaus gaat terug op het feit dat het gebouw vroeger een school was. Opa Hans was destijds schoolbuschauffeur en liet zijn kleinkinderen veel verhalen na, die ze nu nog graag aan hun gasten verder vertellen.

Waar? Dorf 128, 6306 Söll

4. Olive – veganistische lekkernijen met feel-good-karakter in Innsbruck

In de hippe buurt Wilten in Innsbruck staat restaurant Olive al lang bekend om zijn veganistische soulfood. Alle gerechten zijn vers, van hoge kwaliteit en duurzaam want dat vindt de chefkok van Olive Jakob Schrott uiterst belangrijk. Het goede geweten zit fus als het ware mee aan tafel. Bijvoorbeeld: krokante falafel op stoofpotje met linzen komen samen met wortelgroenten, peterseliesalsa, een meergranenbrood; dumplings met spinazie en quinoa lachen je toe vanop hun cashewcrème en tomatensaus. En als zoet toetje: gebakken bananen met huisgemaakt vanille-ijs en chocoladesaus. Een interieur met natuurlijke materialen en gedempt licht zorgen in het restaurant voor gezelligheid en een prettige, ontspannen sfeer.

Waar? Leopoldstraße 36, 6020 Innsbruck

5. Smokerei in Wattens

De naam laat het al vermoeden, in de Smokerei draait zich alles om grillen, of beter gezegd: om de door de restauranteigenaar Philipp zelfgebouwde bbq smoker. Samen met zijn vrouw Irena bouwde Philipp, die eigenlijk opgeleide slotenmaker is, een worstkraam midden in Wattens om tot een gezellig, klein restaurant. Gerookte ribbetjes die zeer mals zijn, burgers in verschillende variaties en vers gesneden beef tartaar zijn geliefd bij Jan en alleman. Wie liever wat minder vlees eet, kan zich verheugen op gerookte forel of vegetarische gerechten. De passie van Philipp en Irena zijn prachtig om te zien en zorgen ervoor dat ze vele trouwe klanten hebben.

Waar? Swarovskistraße 1, 6112 Wattens

6. Early Bird – een goeie start in de dag in Telfs

Smoothie bowls met vele verschillende bessen, bananen, havervlokken, walnoten, cacao en yoghurt. Bij het ontbijtcafé Early Bird in Telfs begint de dag om 7.00 uur met een flinke dosis vitamientjes. De lekkernijen van Dejé Perkhofer en Daniel Meinschad worden zo prachtig geserveerd, dat het bijna een zonde is om deze lekkernijen op te eten. Wie echter één hap genomen heeft, is niet meer te stoppen. De USP van het ontbijtcafé is de gezellige drukte en de lekkere energieboosters. Je vindt hier overigens zoete als ook hartige lekkernijen. Zelfs veganisten zijn ook meer dan welkom bij Deji en Dani.

Waar? Obermarktstraße 1, 6410 Telfs

7. Dun Aengus - Ierse pub in Rattenberg

Christopher Brandstätter is een grote fan van Ierland en heeft met de Dun Aengus zijn droom in vervulling laten gaan. Tijdens een reis naar de Arran-eilanden, waar een Keltisch ringfort hem herinnerde aan de Schlossberg in Rattenberg, werd de naam van de pub geboren. Te midden van de kroeg vind je de bar, waar zowel jongeren als ook oudere heren, buurtbewoners en reizigers, bierdrinkers na het werk en meisjeskliekjes zich omheen verzamelen. Het vers getapte Guinness-bier wacht bij de bar op het perfecte moment om geserveerd te worden. Uit de keuken komen lekkere burgers met Cole Slaw – met of zonder vlees. De stemming is uitbundig, hier slaat iedereen met elkaar aan de praat. De Rattenbergse Ierse pub verlaat je al snel met het telefoonnummer van een nieuwe vriend(in).

Waar? Klostergasse 65, 6240 Rattenberg

8. Laurens & Lena – Diversiteit in plaats van eenvoud in Fieberbrunn

Vrijwel iedereen die actief is in de buitenlucht of vaak sport, kent het probleem: plots begint dan de maag te knorren. Je kunt aan niets anders meer denken: hartig, zoet – graag meteen alles tegelijkertijd! Dan klop je het best aan bij Laurens & Lena in hun gelijknamig café in Fieberbrunn. Geïnspireerd door hun vele reizen serveren deze 2 creatieve duizendpoten excellente streetfood. Voor hen is het belangrijk daarbij te weten waar hun producten vandaan komen. Je kunt er de hele dag ontbijten – porridge, eggs benedict, omelet, bagles, gevulde croissants en sandwiches. Noem maar op. De lekkernijen op hun Instagram-Account zien er niet alleen lekker uit, ze zorgen ook voor een volle maag. Liefhebbers van taart even opgelet: Laurens & Lena heeft maar liefst 363 verschillende taarten en cakes in haar repertoire. Afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van de ingrediënten worden dagelijks meer dan 20 verschillende soorten gebak vers gebakken. Keuze te over dus.

Waar? Rosenegg 48A, 6391 Fieberbrunn

9. Ansitz am Schrofen – Mooi uitzicht, lekker eten, alles perfect in het Pitztal

Dit restaurant in het prachtige Pitztal is niet alleen een architectonische blikvanger. Wie een tafeltje scoort in de Ansitz am Schrofen wordt beloond met een schitterend uitzicht, een heerlijk zonneterras en een creatieve keuken. Er worden producten uit de regio verwerkt, die verrassend gecombineerd worden en een glimlach op het gezicht van de gasten toveren door er alleen al naar te kijken. Een bijzonder hoogtepunt is de wekelijkse brunch (donderdag tot zondag). Overigens kan je de reis naar het Pitztal combineren met een bezoek aan het steenbokcentrum. De bijbehorende tentoonstelling bevindt zich in hetzelfde gebouw als het restaurant.

Waar? Schrofen 46, 6481 St. Leonhard im Pitztal

10. Jati Sölden – Sfeermaker in het Ötztal

Jong en ongedwongen, dat is een goede manier om de JaTi in Sölden te omschrijven. Burgers, bowls en fingerfood sieren de menukaart en bieden ook voor gasten met glutenintolerantie het juiste alternatief. In de JaTi ontmoeten motorrijders elkaar in de zomer en skiërs tijdens de wintermaanden om zichzelf te trakteren op een lekkere hap. Vooral vrienden van het bier zullen versteld staan ​​van de drankenkaart. Naast de lokaal geproduceerde Sölsch zijn er ook andere spannende ambachtelijke bieren te vinden in de trendy bar in Sölden. Wie zich een weg baant door de bierkaart en houdt van een vlotte dj-sound, maakt uit een restaurantbezoek uiteindelijk een feestavond. Proost dus!

Waar? Dorfstraße 11, 6450 Sölden

Of het nu gaat om een ​​sportieve of culinaire missie, Anna is graag onderweg en verveelt zich nooit.

Laatste artikel van Anna Lang
© Anna Lang
Bijgewerkt op 04.09.2023 in Eten & drinken
Mijn top restaurants in Innsbruck
8 min. leestijd
Alle artikelen van Anna Lang
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.