Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Pollenvrije vakantie in Tirol – 9 plaatsen boven de 1.500 meter

Bijgewerkt op 11.04.2016 in Attracties

De belasting door pollen neemt op het ogenblik met elke warme lentedag toe. Voor mensen met een allergie bestaat gelukkig de mogelijkheid hun vakantie zonder snotteren en tranende ogen door te brengen. Wie aan hooikoorts lijdt, vindt duidelijke verlichting in het hooggebergte.

De belasting door pollen is boven de 2.000 meter beduidend geringer dan in lager gelegen gebieden. Bovendien staan de grassen daar ook maar ca. 2 weken in bloei. Maar ook mensen die aan huisstofmijtallergie lijden hebben baat bij een verblijf in hoger gelegen gebieden. Vanaf een hoogte van 1.500 meter zijn er nagenoeg geen mijten meer die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Boven de 1.800 meter kunnen de kleine spinachtige diertjes niet eens meer overleven. Onderstaand een paar tips voor plaatsen waar je in Tirol ook tijdens de bloei van de pollenplanten vrij adem kunt halen. Alle plaatsen zijn bij uitstek geschikt voor uitgebreide wandelingen en diepe ontspanning. En in het merendeel van deze hoog gelegen plaatsen kun je ook nog een beetje „digitaal detoxen“.
We hebben voor jullie een overzicht gemaakt van hotels in plaatsen die vanwege hun grote hoogte bijzonder geschikt zijn voor mensen met een allergie en die voor het merendeel ook bijzondere voeding en kamers voor allergiepatiënten aanbieden.

1. Kühtai, 2.017 meter

Kühtai, de hoogst gelegen plaats in Tirol, ontvangt zijn gasten in maar liefst drie speciale hotels – Hotel Kühtaier Schlößl ****, Hotel Alpenrose **** en Sporthotel Kühtai****. Niezen gegarandeerd uitgesloten!

2. Obergurgl, 1.907 meter

Maar ook Obergurgl in het Pitztal doet daar met Art & Relax Hotel Bergwelt ****S, Hotel Alpenaussicht **** en Hotel Hochfirst ***** zeker niet voor onder.

3. Vent (Ötztal) 1.900 meter

Op nagenoeg dezelfde hoogte ligt het dorpje Vent, dat temidden van een uniek landschap uitermate geschikt is voor een jeuk- en niesloze vakantie. Je kunt hier kiezen uit twee accommodaties: Appartement Wildspitz‘ *** en Sonnhof Apartments.

4. St. Christoph am Arlberg, 1.765 meter

Bovenop de Arlberg kun je in Alpenhotel St. Christoph **** en Arlberg Hospiz Hotel ***** van een pollenvrije vakantie genieten.

5. Gries im Sulztal (Ötztal), 1.569 meter

Iets minder hoog maar nog ver boven de pollengrens ligt Gries in het Sulztal. Natuurlijk zijn er ook hier twee – eenvoudige – accommodaties voor allergiepatiënten te vinden: Gasthof Winnebach ** en Gasthof-Pension Schöpf.

6. Galtür (Paznauntal), 1.548 meter

’s Winters bekend voor zijn heerlijke skigebied en zomers in trek vanwege zijn pollenvrijheid. Galtür biedt maar liefst drie anti-allergie hotels: Alpenresort Fluchthorn ****, Familien- & Wellnesshotel Ballunspitze **** en Alpinhotel Monte ***S.

7. Niederthai (Ötztal), 1.540 meter

Het dorpje Niederthai – eveneens – in het Ötztal haalt de 1.500 meter ook nog met gemak en biedt zijn gasten een pollenvrije vakantie in Gasthof Tauferberg *** en Hotel Falknerhof ***.

8. Kaisers (Lechtal), 1.518 meter

Kaisers – 75 inwoners en twee accommodaties voor allergiepatiënten: Gasthof-Bauernhof Alpenhof **** en Edelweißhaus Kaisers.

9. St. Sigmund im Sellraintal, 1.513 meter

Last but not least kun je in St. Sigmund nog kiezen tussen vakantiewoningen en een pension – voor ieder wat wils dus: Appartements Schmalzerhof **** en Pension Praxmarer***.

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
4 min. leestijd
Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488
Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties
Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld
5 min. leestijd
Kitzbuehel_2016_0099
11.10.2022 in Attracties
Tips voor een dagje Kitzbühel
5 min. leestijd
09.04.2021 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.