Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Tips voor een dagje Kitzbühel

Voor 13 dagen in Attracties, Foto's: Mario Webhofer

Kitzbuehel_2016_0099

Bij het horen van de naam Kitzbühel onstaan er meteen verschillende beelden voor mijn ogen. Immers hoef je over deze stad in de Alpen niet veel meer te vertellen, in de loop der jaren zijn hier ook zoveel legendes onstaan: de skisterren uit de gemzenstad, de internationale jet set, sterretjes en genieters en natuurlijk de bergen die nog steeds de hoofdrol spelen.

Tijdens mijn bezoek aan Kitzbühel wil ik graag bekende hoeken bezoeken maar vooral ook nieuwe dingen ontdekken. Vandaar dus dat ik de Kitzbühel-kenster Christine Edenstrasser gevraagd heb om me een dag te begeleiden en meer over haar favoriete Tiroolse stad te vertellen. Christine woont voor de poorten van de stad en werkt als coach en mentaal trainster. Ze heeft veel goede vrienden in Kitzbühel en waardeert de talrijke mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding in de bergen en in de stad.

Christine Edenstrasser begeleidt ons in het skigebied en in de gemzenstadChristine Edenstrasser begeleidt ons in het skigebied en in de gemzenstad

 

Over het skigebied in Kitzbühel valt er eigenlijk niet echt veel meer te vertellen. Reeds drie keer achter elkaar is Kitzbühel door het platform Skiresort.de tot het beste skigebied ter wereld verkozen. Tijdens onze gezamenlijke skidag hebben Christine en ik niet alleen van de perfect geprepareerde pistes en de heerlijke sneeuwcondities genoten, maar natuurlijk ook de noodzakelijke portie vitamine D via de zonnestralen ingenomen.

Tussen de talrijke carvingbochten over de Hahnenkamm, Pengelstein, Jochberg en Aurach door, moet er natuurlijk ook de tijd zijn voor een uitgebreide pauze – hieronder Christines tips.

 

Bij Restaurant Hochkitzbühel aan het bergstation van de Hahnenkammbahn moet we meteen waarschuwen: De kans is uitermate groot dat je vergeet om weer terug te gaan naar de piste. Het eten is hier namelijk overheerlijk, de sfeer ongedwongen en de bediening door de familie Tomschy heel persoonlijk. Bij mooi weer kun je vanaf het terras niet alleen de Großglockner zien, er worden ook tal van andere superlatieven geboden. Dankzij Christoph Tomschy entertainen vrijdags en zaterdags internationale top DJs uit Miami of Ibiza het partyvolk zelfs tot in de kleine uurtjes.


          Christoph Tomschy ist ein lässiger Gastgeber
        Christoph Tomschy ist ein lässiger Gastgeber


          Christoph Tomschy ist ein lässiger Gastgeber
        Christoph Tomschy ist ein lässiger Gastgeber

Een uitermate gezellige stop in de buurt van het bergstation Hahnenkamm is ook het Hahnenkamm Stüberl – een gezellig restaurant waar je ook heel veel bewoners van Kitzbühel tegenkomt. Als het niet al te druk is en je vrije zicht op de stamtafel hebt, kun je hier misschien zelfs Hansi Hinterseer ontdekken.

 

Het Berggasthof Sonnbühel is alleen al van de buitenkant twijfelloos de meest authentieke „hut“ in het skigebied van Kitzbühel – eenmaal binnen legt men hier nog eens een schepje bovenop: met tophoreca op de berg en bijzonder edele ambiance. Reserveren is hier absoluut noodzakelijk.

 

Christines winkel- en geniettips in Kitzbühel

Na het skiën gaan we de middeleeuwse binnenstad van Kitzbühel in. In de straatjes en steegjes rijgen zich internationale topzaken, kleine boetiekjes, typisch Tiroolse evenals exclusieve restaurants aaneen. En dat is nu juist het bijzondere aan deze stad.

 

Christine heeft vorige winter haar Dale Boots ontdekt en ons deze insidertip doorverteld: Robert Graham, een voormalige skiprof mogulskiën uit de Verenigde Staten, heeft zijn hoofdkwartier in Kitzbühel opgeslagen en verkoopt in zijn kleine winkel de met de hand en op maat gemaakte Dale Boots. Om een optimaal resultaat te bereiken, moet je twee keer in de winkel langskomen om te passen. Het gaat hier niet alleen om de exacte vorm van je voet, maar ook de richting van je knie wordt precies opgemeten om zodoende de optimale pasvorm én de buitenkant van de skischoenen te kunnen vervaardigen. Dale Boots zijn weliswaar niet voordelig, maar wel een investering voor heel veel jaren.

 

Coole skimode vind je in een van de Toni Sailer shops: De Premium sportpakken zijn bijzonder chic en roepen herinneringen aan de grote sportlegende uit Kitzbühel wakker.

 

Met een vlotte „dirndl“ maken dames altijd een goede indruk. Christine raadt ons natuurlijk de modellen van de Kitzbühelse firma Sportalm aan.

Café Praxmair in de voetgangerszone is ideaal voor kopje koffie met gebak. Ietwat verouderd, maar des te aantrekkelijker. Mooi dat er nog zulke plekken zijn.

In de Heimatgold Shop vind je producten van maar liefst 600 plaatselijke, Oostenrijkse producenten. Of het nu kaas uit Kitzbühel van boer Schörgerer is of Vulcano ham: Hier biedt men levensmiddelen en kleine presenten van uitmuntende kwalitetit aan. Je kunt de producten het beste direct aan de gezellige tafels in de winkel proeven en er een heerlijke Oostenrijkse wijn bij drinken.

 

Christian Winkler, die tot vorig jaar nog in de keuken van de „Schwedenkapelle“ stond, runt nu samen met zijn broer Markus het Restaurant Neuwirt in hotel Schwarzer Adler. Dit congeniale team zet zijn al jaren succesvolle frisse, fantasievolle, regionaal geïnspireerde Winkler-lijn op zeer hoog niveau voort – spannend en buitengewoon goed!

Christian Winkler werkt met uitgelezen regionale productenChristian Winkler werkt met uitgelezen regionale producten

 

„Wij zijn zo onmodern“ zegt de waardin van Gasthof Huberbräu in het centrum van Kitzbühel. Een rusticaal restaurant mit fantastisch eten en een sfeer veraf van alle gebruikelijke Kitzbühelse clichées.  Hier mag echt niets veranderen!!

Bij Huberbräu wordt stevige kost geserveerd.Bij Huberbräu wordt stevige kost geserveerd.

 

Een accommodatie die Christine bijzonder kan aanbevelen is Hotel Villa Licht. Geen superdeluxe hotel, maar wel een hotel waar je je thuis voelt, met veel karakter en, wat het allerbelangrijkste is, geëngageerde eigenaars. Veel centraler en evengoed heerlijk rustig kun je eigenlijk nergens logeren. En de uitstekende beoordelingen op verschillende platformen geven Christine gelijk.

 

Dat Hotel Kitzhof zijn naam „Mountain Design Resort“ eer aandoet, zie al direct als je binnenkomt. De beste designers hebben hier een echte eyecather en een gevoel van welbehagen geschapen. Het eten is hier uiteraard ook van de allerbeste kwaliteit.

 

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Nationalpark Hohe Tauern, © Nationalpark Hohe Tauern
Bijgewerkt op 02.05.2023 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
5 min. leestijd
Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488
Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties
Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld
5 min. leestijd
30.05.2023 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.