Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Tips voor een dagje Kitzbühel

16.01.2024 in Attracties

Kitzbuehel_2016_0099

Bij het horen van de naam Kitzbühel onstaan er meteen verschillende beelden voor mijn ogen. Immers hoef je over deze stad in de Alpen niet veel meer te vertellen, in de loop der jaren zijn hier ook zoveel legendes onstaan: de skisterren uit de gemzenstad, de internationale jet set, sterretjes en genieters en natuurlijk de bergen die nog steeds de hoofdrol spelen.

Tijdens mijn bezoek aan Kitzbühel wil ik graag bekende hoeken bezoeken maar vooral ook nieuwe dingen ontdekken. Vandaar dus dat ik de Kitzbühel-kenster Christine Edenstrasser gevraagd heb om me een dag te begeleiden en meer over haar favoriete Tiroolse stad te vertellen. Christine woont voor de poorten van de stad en werkt als coach en mentaal trainster. Ze heeft veel goede vrienden in Kitzbühel en waardeert de talrijke mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding in de bergen en in de stad.

Christine Edenstrasser begeleidt ons in het skigebied en in de gemzenstadChristine Edenstrasser begeleidt ons in het skigebied en in de gemzenstad

09:00 // Hahnenkammbahn

Omhoog naar de iconische Hahnenkamm en alles van bovenaf bekijken. Hier vind je meteen een paar van de favoriete restaurants van Christine.

Bij Restaurant Hochkitzbühel aan het bergstation van de Hahnenkammbahn moet we meteen waarschuwen: De kans is uitermate groot dat je vergeet om weer terug te gaan naar de piste. Het eten is hier namelijk overheerlijk, de sfeer ongedwongen en de bediening door de familie Tomschy heel persoonlijk. Bij mooi weer kun je vanaf het terras niet alleen de Großglockner zien, er worden ook tal van andere superlatieven geboden. Dankzij Christoph Tomschy entertainen vrijdags en zaterdags internationale top DJs uit Miami of Ibiza het partyvolk zelfs tot in de kleine uurtjes.

Een uitermate gezellige stop in de buurt van het bergstation Hahnenkamm is ook het Hahnenkamm Stüberl – een gezellig restaurant waar je ook heel veel bewoners van Kitzbühel tegenkomt. Als het niet al te druk is en je vrije zicht op de stamtafel hebt, kun je hier misschien zelfs Hansi Hinterseer ontdekken.

10:30 // Zwevende wonderen - de Kitz 3S-Baan in Kitzbühel

Het skigebied in Kitzbühel is drie keer op rij verkozen tot het beste skigebied ter wereld door het platform Skiresort.de. Christine en ik genoten tijdens onze gezamenlijke skidag niet alleen van de perfecte pistecondities en de goede sneeuwlaag, maar natuurlijk ook van het broodnodige vitamine D van de zonnestralen.

Vanaf de Penelstein nemen we de 3S-Baan. Nergens zweeft men hoger boven de grond. En dat niet alleen in Tirol, maar in heel Europa.

12:00 // Aan de zonzijde

Tussen de vele carveswings over de Hahnenkamm, Pengelstein, Jochberg en Aurach moet natuurlijk een degelijke rustpauze worden ingelast.

Het Berggasthof Sonnbühel is alleen al van de buitenkant twijfelloos de meest authentieke „hut“ in het skigebied van Kitzbühel – eenmaal binnen legt men hier nog eens een schepje bovenop: met tophoreca op de berg en bijzonder edele ambiance. Reserveren is hier absoluut noodzakelijk.

15:00 // Einkaufs- en genietips voor Kitzbühel

Na het skiën gaan we de middeleeuwse binnenstad van Kitzbühel in. In de straatjes en steegjes rijgen zich internationale topzaken, kleine boetiekjes, typisch Tiroolse evenals exclusieve restaurants aaneen. En dat is nu juist het bijzondere aan deze stad.

Christine heeft vorige winter haar Dale Boots ontdekt en ons deze insidertip doorverteld: Robert Graham, een voormalige skiprof mogulskiën uit de Verenigde Staten, heeft zijn hoofdkwartier in Kitzbühel opgeslagen en verkoopt in zijn kleine winkel de met de hand en op maat gemaakte Dale Boots. Om een optimaal resultaat te bereiken, moet je twee keer in de winkel langskomen om te passen. Het gaat hier niet alleen om de exacte vorm van je voet, maar ook de richting van je knie wordt precies opgemeten om zodoende de optimale pasvorm én de buitenkant van de skischoenen te kunnen vervaardigen. Dale Boots zijn weliswaar niet voordelig, maar wel een investering voor heel veel jaren.

Coole skimode vind je in een van de Toni Sailer shops: De Premium sportpakken zijn bijzonder chic en roepen herinneringen aan de grote sportlegende uit Kitzbühel wakker.

Met een vlotte „dirndl“ maken dames altijd een goede indruk. Christine raadt ons natuurlijk de modellen van de Kitzbühelse firma Sportalm aan.

18:00 // Waar slapen...

Een accommodatie die Christine bijzonder kan aanbevelen is Hotel Villa Licht. Geen superdeluxe hotel, maar wel een hotel waar je je thuis voelt, met veel karakter en, wat het allerbelangrijkste is, geëngageerde eigenaars. Veel centraler en evengoed heerlijk rustig kun je eigenlijk nergens logeren. En de uitstekende beoordelingen op verschillende platformen geven Christine gelijk.

Dat Hotel Kitzhof zijn naam „Mountain Design Resort“ eer aandoet, zie al direct als je binnenkomt. De beste designers hebben hier een echte eyecather en een gevoel van welbehagen geschapen. Het eten is hier uiteraard ook van de allerbeste kwaliteit.

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Nationalpark Hohe Tauern, © Nationalpark Hohe Tauern
Bijgewerkt op 25.03.2024 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
5 min. leestijd
Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488
Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties
Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld
5 min. leestijd
30.05.2023 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.