Kitzbüheler Alpen - Brixental

Recreatie en plezier het hart van de Kitzbüheler Alpen: de vakantieregio Brixental met de drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf.

De regio, bestaande uit de dorpen Brixen im Tahle, Kirchberg en Westendorf, heeft zijn authentieke charme weten te behouden. Het is gelegen in het hart van de Kitzbüheler Alpen met het Wilder Kaiser gebergte in het noorden. De regio is een paradijs voor sportliefhebbers, families en iedereen die op zoek is naar ontspanning in een prachtige natuurlijke landschap. Veel bezoekers komen naar de Brixental regio om lokale producten te proeven. Populair zijn dan ook niet alleen de traditionele hutten en restaurants, maar ook kruidentuinen, kaasboerderijen en schnaps-distilleerderijen, zoals het bekroonde Haus Erber. 

Zomer

 • De vakantieregio Kitzbüheler Alpen – Brixental biedt u een ruime keuze aan wandelroutes. De routes variëren van rustige wandelpaden tot inspannende top-beklimmingen en wandelingen voor fijnproevers en gezinnen.
 • Met uw mountainbike kunt u in het Brixental eenvoudige heuvels beklimmen, maar ook zeer uitdagende tochten maken.
 • Behalve de klassieke mountainbikeroutes, vindt u hier talrijke singletrail-routes, zoals het Lisi Osl Trail en de Fleckalmtrail. Laatstgenoemde is met een lengte van ruim 7 km de langste singletrail van Tirol.
 • De perfecte infrastructuur is de reden dat jaarlijks talloze mountainbikers het KitzAlpBike Festival bezoeken. De Transkitzalp-tour, waarbij u in 4 dagen ongeveer 5.400 m hoogtemeters overbrugt, is een bijzonder sportieve uitdaging.
 • Minder inspannend is een verkenningstocht door de regio Kitzbüheler Alpen – Brixental per e-bike. Deze elektrisch aangedreven fiets is op een groot aantal locaties te huur.
 • Bezoek met kinderen het Alpinolino of ga naar de Filzalmsee voor ontspanning en verkoeling.
 • Elk vakantieoord in de regio Kitzbüheler Alpen – Brixental beschikt over een zwembad.

Winter

 • In deze regio heeft u toegang tot twee skigebieden: SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en skigebied Kirchberg/Kitzbühel. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk en telt 279 km aan pistes en 90 liften en bergbahnen. Het skigebied Kirchberg/Kitzbühel, dat bestaat uit 170 km piste en 53 kabelbanen en liften, is iets kleiner maar biedt eveneens volop skiplezier.
 • De Boarders Playground in Westendorf heeft een groot aantal obstakels voor freestylers op ski's of snowboard, van eenvoudige kickers tot de 28 meter lange kicker ‘Big Mama’.
 • In het Alpeniglu® Dorf wordt elk jaar een sprookjeswereld uit sneeuw en ijs gecreëerd.
 • Gezinnen vinden hier een veelzijdig aanbod aan activiteiten op en buiten de piste. Dankzij dagopvang en babysitters kunnen ouders ook de pistes trotseren zonder kinderen.
 • In de regio Kitzbüheler Alpen-Brixental kunt u niet alleen op veel plaatsen winterwandelen en naar beneden roetsjen op de drie rodelbanen, u heeft ook de keuze uit een groot aantal sneeuwschoenwandelingen. Hierbij kunt u de romantische zijdalen van het Brixental verkennen onder begeleiding van een gids.
 • De loipen, met een gezamenlijke lengte van 71 km, lopen hoofdzakelijk door onbewoond gebied en maken cross country skiën tot een genot.
 • Het jaarlijkse Hahnenkamm-weekend vindt plaats op een steenworp afstand van de regio Kitzbüheler Alpen-Brixental.

De regio, bestaande uit de dorpen Brixen im Tahle, Kirchberg en Westendorf, heeft zijn authentieke charme weten te behouden. Het is gelegen…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Kitzbüheler Alpen - Brixental
Alle activiteiten+
© Bildarchiv SkiWelt
© Bergbahn AG Kitzbühel
© Kitzbüheler Alpen - Brixental
© Kitzbüheler Alpen/Kurt Tropper
© Archiv Bergbahn Westendorf

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Kitzbüheler Alpen - Brixental


Alle vakantiewoningen in Kitzbüheler Alpen - BrixentalAlle hotels in Kitzbüheler Alpen - Brixental

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Kitzbüheler Alpen - Brixental

Aankomst Kitzbüheler Alpen - Brixental

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfstraße 11, Kirchberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.