Lechtal

Op vakantie in het Lechtal is de rivier de Lech een constante metgezel. Met zijn brede bedding en grote zandvlakken, wordt de Lech beschouwd als een van de laatste wildwaterrivieren in Europa.

Door de brede rivierbedding, grote stukken met grind en zand en bebossing langs de kant, is de Lech een van de weinige wildwaterrivieren in Europa. De Lech stroomt door het rustieke Lechtal, een van de mooiste landschappen van de Alpen. Raften of canyoning is dan ook zeker aan te raden! Het is de thuisbasis van een breed scala flora en fauna, waardoor het een paradijs is voor wandelaars en outdoorliefhebbers. Ook in de winter heeft het Lechtal veel te bieden. De regio heeft een aantal kleine familievriendelijke skigebieden en een breed netwerk met cross-country trails. 

Zomer

 • Het Lechtal heeft een grote diversiteit aan wandelmogelijkheden. Talrijke themawegen, zoals de Geierwally Rundweg, de Hölltalrunde en de Wassererlebnisweg-Doserwasserfall bieden afwisseling voor het hele gezin.
 • Lange afstand wandelpaden zoals de Adelaarsweg of de Lechweg met een lengte van 125 km, leiden u door een groot deel van het Lechtal. U kunt in het Lechtal zowel hoogalpine bergtochten maken als ontspannen wandelingen naar de talrijke berghutten in de regio. De Lechtaler Bergbahn brengt u snel naar het startpunt van veel wandelingen en bergtouren.
 • De gratis bus voor wandelaars brengt u naar elk dorp in de regio.
 • Verheug u op een ruime keuze aan klimtuinen en klimmogelijkheden in de Lechtaler Alpen.
 • Het natuurpark Lech biedt op een oppervlakte van 41 km2 indrukwekkende uitzichten over de onaangetaste natuur. Vanwege de grote rijkdom aan plantensoorten, staat het gebied rondom de rivier de Lech onder natuurbescherming. In het natuurpark worden met name voor gezinnen met kinderen rondleidingen georganiseerd.
 • Fietsers vinden uitdaging op de vier etappes van de Lechtalradwanderweg, die van Reutte naar Steeg voert. Voor mountainbikers is er een grote keuze aan mountainbikeroutes op elk niveau.
 • Het Lechtal kunt u ook prima te paard verkennen. In de regio zijn er tal mogelijkheden voor alle niveaus, waaronder het maken van een trekking te paard.
 • Houtsnijden heeft in het Lechtal een lange traditie, wat u duidelijk terug zien in de talrijke kunstwerken en ontelbare houtsnijateliers. Houtsnijcursussen worden onder andere aangeboden door de twee houtsnijscholen in Elbigenalp.
 • De talrijke zwem- en plezierbaden in de regio Lechtal bieden vermaak voor jong en oud.
 • U kunt zich verheugen op veel spanning en actie tijdens het raften en canyoning. Bij paragliding kunt u de regio vanuit de lucht aanschouwen.

Winter

 

 • Cross country skiërs hebben beschikking over 212 km loipen met uiteenlopende moeilijkheidsgraad, in zowel de klassieke als skating variant. Naturparkregion Lechtal-Reutte richt zich met name op het cross country skiën. Tussen Bach en Stockach ligt het eerste trainingstraject voor cross country skiërs in Europa. Twee loipen zijn hier voorzien van een permanent tijdmetingssysteem met timers en sensoren. Een sensor is op verschillende plaatsen verkrijgbaar. Het gebruik van alle loipen is gratis.
 • Skitouren, sneeuwschoentochten en winterwandelingen. In het Lechtal vindt u de ideale omstandigheden voor een wintervakantie buiten de piste. Bergsportscholen in diverse plaatsen bieden cursussen en begeleide bergtouren aan voor beginners en gevorderden.
 • In Höfen staat een 15 m hoge ijsklimtoren. Hier kunnen klimmers via een vast touw zelfstandig met stijgijzers naar boven. Ook in Bach kunt u ijsklimmen.
 • In het nationale park Lechtal liggen vijf skigebieden, die uitstekende voorzieningen bieden voor gezinnen en recreatieve skiërs. De gebieden zijn: gezinsskigebied Jöchelspitze Bach – Stockach, het grootste skigebied in het Tiroler Lechtal, de gezinsskilift Stanzach, de Gföllberglift Holzgau en de Knittel-skiliften in Elbigenalp. Op korte afstand van de vakantieregio ligt Top-Skigebiet Warth, gelegen in Vorarlberg.
 • Zowel in Stanzach als in Elbigenalp kan twee avonden per week ´s avonds worden geskied op verlichte pistes.
 • In het Lechtal bevinden zich in totaal tien rodelbanen. Ook vindt u hier talrijke verlichte ijsbanen, die tevens geschikt zijn voor curling.

Door de brede rivierbedding, grote stukken met grind en zand en bebossing langs de kant, is de Lech een van de weinige wildwaterrivieren in…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Lechtal
Alle activiteiten+
© Lechtal Tourismus/Anja Krämer
© kdg mediacope/Arnold Weißenbach
© Tirol Werbung/Aichner Bernhard
© Naturparkregion Reutte/Strabag
© Lechtal/Irene Ascher

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Lechtal


Alle hotels in Lechtal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Lechtal

Aankomst Lechtal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hausnummer 55b, Elbigenalp, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.