Silberregion Karwendel

Silberregion Karwendel kent een divers landschap en is zowel in de zomer als in de winter een geliefde vakantiebestemming.

De Silberregion Karwendel kent een divers landschap wat het gebied zo bijzonder maakt en trekt veel bezoekers in de zomer, vooral wandelaars en mountainbikers. De grootste stad is Schwaz, het centrum van de zilvermijnbouw in de 15e en 16e eeuw en vandaag de dag het centrum van de Silberregion Karwendel. In het hart van de stad ligt het middeleeuwse oude centrum met het Franciscaner klooster, Tirol grootste gotische hallenkerk, diverse galeries en een mijnmuseum. Het nauwelijks bevolkte Karwendel Nature Park is ideaal om te wandelen en mountainbiken. Een populaire wandeling is naar de Engalm in het Risstal. In de uitlopers van de Tuxer Alpen vinden bezoekers in de winter drie kleine skigebieden en een hele reeks off-piste routes. Het gebied is ook een paradijs voor liefhebbers van rodelen, met de langste rodelbaan in Vomp (3km) die verlicht blijft tot middernacht. 

Zomer

 • Dankzij de ruim 900 km aan wandelpaden is de Silberregion Karwendel één van de meest geliefde wandelgebieden van Tirol.
 • Diverse themawegen, zoals de planetenweg, de Weg der Sinne, de bijbel- of klimaatweg en een bezoek aan de Wolfsklamm zijn geschikt voor gezinnen.
 • Ook mountainbikers vinden hier uitdaging. Tal van bewegwijzerde routes met een totale lengte van ongeveer 250 km, zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde bikers.
 • Andere gezinsuitstapjes zijn een bezoek aan Schloss Tratzberg, Silberbergwerk Schwaz en een treinrit met de Nostalgiebahn door het Zillertal en langs de Achensee.
 • Uniek is ook het eerste omgekeerde huis van Oostenrijk. Zie hoe trappen naar het plafond lopen en meubels aan het plafond hangen in het ‘Haus steht Kopf’.
 • Mascotte Karwendolin begeleidt de kinderen tijdens het gratis vrijetijdsprogramma.
 • In St. Georgenberg treft u nog een ander hoogtepunt uit de regio. Boven op een bijna 100 m hoge rotskegel staat het oudste bedevaartsoort van Tirol. De wandeling over de Wolfsklamm is een uitdaging voor sportievelingen en gezinnen.

Winter

 • Alle skigebieden in de regio zijn geschikt voor beginners, gezinnen en mensen die lange tijd niet op ski’s hebben gestaan. Speciale aanbiedingen, zoals een gratis skicursus voor bezoekers die ouder zijn dan 50 jaar, maken het aanbod compleet.
 • Karwendolin, de mascotte van Silberregion Karwendel, nodigt kinderen van 4 tot 12 jaar uit voor een gratis skicursus, mits u een week in de regio verblijft. Bij deze cursus zijn eveneens de huur van skimateriaal en de skipas inbegrepen.
 • Wat is een wintervakantie zonder een rodelavontuur? In Silberregion Karwendel heeft u de keuze uit 17 rodelbanen, uiteenlopend van gemoedelijk tot zeer steil.
 • Tijdens een sneeuwschoenwandeling of skitour ontdekt u de natuur van Tirol op zijn best. Natuurpark Karwendel en de talrijke kleine zijdalen van het Inntal, lenen zich uitstekend voor deze activiteiten.
 • Ook buiten de piste is er van alles te beleven voor gezinnen. Bezoek bijvoorbeeld de oude binnenstad van Schwaz, het Silberbergwerk Schwaz of het op zijn kop staande huis ‘Haus steht Kopf’.

De Silberregion Karwendel kent een divers landschap wat het gebied zo bijzonder maakt en trekt veel bezoekers in de zomer, vooral wandelaars en…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Silberregion Karwendel


Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Frank Bauer
© Silberregion Karwendel
© Tirol Werbung/Frank Bauer
© Silberregion Karwendel
© Alpenpark Karwendel/G.Haslwanter

Populaire accommodatie in Silberregion Karwendel


Alle hotels in Silberregion Karwendel

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Silberregion Karwendel

Aankomst Silberregion Karwendel

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Münchenerstraße 11, Schwaz, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.