Sneeuwschoenwandelen in Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal

Een optimale ligging en 130 kilometer aan geprepareerde routes voor winterwandelen: Tiroler Oberland is de perfecte plek voor zowel recreatieve wandelaars als ambitieuze wintersportievelingen.

Beleef de winter op zijn best tijdens een vakantie in het Tiroler Oberland. Trek de sneeuwwandelschoenen aan en geniet van witte natuurlandschappen in Pfundser Tschey. Of bezoek de natuurparkregio Kaunertal waar lokale gidsen klaarstaan om wandelaars mee te nemen in de sporen van wilde dieren. 

Tips: Op de Mutzkopf boven Nauders ligt een waar winterwandelparadijs, dat voorheen een skigebied was. Vijf tochten bieden wandelaars en langlaufers prachtige panorama's met uitzichten over witte bergtoppen. Een aanrader is het 10,5 kilometer lange meercircuit dat voert langs de Schwarze en Grüne See. Informatie: Regio Nauders-Tiroler Oberland-Kaunertal, +43 50 22 51 00, www.nauders-tiroleroberland-kaunertal.com Let op, de Mutzkopf-lift is alleen op woensdag in bedrijf tussen 10.30 uur en 14.00 uur en tussen 17.30 uur en 20.00 uur bedrijf.

Het Spür.Dich.Winter-programma biedt winterwandelaars een uitgebreid aanbod in de omgeving van Pfunds in het Tiroler Oberland. Speciale wandelbussen brengen u naar de mooiste plekken. Bij het informatiecenter is het mogelijk om een handige winterwandelrugzak te lenen inclusief uitrusting. Bovendien kunt u deelnemen aan vier winterwandelingen. Deze zijn, samen met nog meer mooie uitstapjes en voordelen, opgenomen in de Spür.Dich.Winter-kaart (€ 45,-). Elke avontuurlijke winterwandeling heeft een eigen thema. De ene dag ligt de focus volledig op fotografie van winterflora en -fauna, de volgende dag wordt de wandeling gecombineerd met rodelen. Tijdens de 'techniekvrije' wandeling dienen de mobiele telefoons thuis te blijven, zodat de dagelijkse digitale routine uitgeschakeld wordt en u zich volledig in de natuur kunt onderdompelen. Een aanrader voor gezinnen met kinderen is de begeleide wandeling door het imposante natuurreservaat 'Feichti', een mystieke winterbos bij Kobl. 

Hier vindt u het programma

Meer informatie en registratie voor winterwandelingen is mogelijk via www.tiroler-oberland.com/spuerdichwinter

 

Meer vakantie activiteiten in Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal


Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.