Vakantieregio TirolWest

De vakantieregio TirolWest met Landeck als cultureel centrum is ideaal voor het verkennen van de omgeving en recreatieve uitstapjes.

Gelegen op het kruispunt van het Oberinntal en het Paznauntal en met het Stanzertal in het westen is de TirolWest regio een ideaal uitgangspunt voor vele activiteiten en excursies. Kunst en actie in Landeck, rust en stilte in het Natuurpark Kaunergrat. Stanzertal in het noorden van de regio is de thuisbasis van vele van schnappsdistilleerderijen en is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van deze westelijke hoek van Tirol. Landeck is de grootste stad in de regio TirolWest en biedt genoeg te zien en te doen, van musea en concerten tot de wekelijkse boerenmarkt. De regio TirolWest is gemakkelijk bereikbaar, ook zonder auto. Een aantal langeafstand wandelpaden, inclusief het internationale St. James's Trail, de Inn-fietsroute en de Via Claudia Augusta, zijn te vinden in TirolWest. In de winter trekt de regio skiërs en snowboarders naar het familievriendelijke skigebied Venet, evenals naar de grotere skigebieden van Serfaus-Fiss-Ladis, Ischgl en St. Anton am Arlberg.

Zomer

 • Talrijke lange-afstandswandelwegen zoals de Adelaarsweg, het Europese lange-afstandspad E5 en de Jakobsweg lopen door deze regio.
 • Beleef vakantieregio TirolWest tijdens een wandeling naar de Zammer Lochputz en leer in natuurpark Kaunergrat de alpine planten- en dierenwereld kennen.
 • U kunt in deze regio ook twee ‘genuss wandelingen’ maken. Tijdens deze wandelingen ervaart u hoe van de pruimen uit Stanz een van de beste soorten brandewijn wordt gemaakt en hoe met melk van Tiroler koeien overheerlijke chocolade wordt gemaakt.
 • De drie klimgebieden Burschlwand, Hasliwand en Affenhimmel tellen meer dan 300 verschillende klimroutes tot en reiken tot 80 m hoogte.
 • Vakantieregio TirolWest is een eindpunt van etappes van verschillende lange-afstandsfietsroutes, zoals de Innradweg, Via Claudia Augusta en de Etschradweg. Ook op een e-bike of racefiets kan het veelzijdige landschap worden bewonderd. Mountainbikers maken uitdagende tochten op de Bike Trail Tirol.
 • Wie nog meer actie en adrenaline zoekt, neemt deel aan een rafting- of canyoningtour. Deze regio staat bekend om het veelzijdige en omvangrijke programma van outdoor activiteiten.
 • Ook kinderen genieten in vakantieregio TirolWest. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Zammer Lochputz, de meeste geheimzinnige kloof van Oostenrijk. Of maak een wandeling door natuurpark Kaunergrat of over de Tobis Erlebnisweg op de Genussberg Venet.

Winter

 • Skigebied Venet is een aanrader voor genieters en beschikt over 22 km pistes in de categorieën rood en blauw. Dat dit gebied ook geliefd is onder snowboarders, merkt u in het Venet Night Park en het Lifestyle Fun Park.
 • De vakantieregio ligt te midden van een groot aantal drieduizenders en is hierdoor het ideale startpunt voor een skisafari in de bekendste ski-arena van Europa. Niet minder dan 11 bekende skigebieden, zoals St. Anton am Arlberg, Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis en de Pitztaler en de Kaunertaler gletsjer, liggen in de directe omgeving.
 • Cross country skiërs vinden uitstekende hoogteloipen in natuurpark Kaunergrat. Ook voor sneeuwschoenwandelingen is dit natuurpark een ideaal terrein.
 • In de regio liggen vier rodelbanen.
 • De winterwandelingen die elke woensdagavond plaatsvinden in de geheimzinnige Zammer Lochputz kloof, zijn een aanrader voor gezinnen. Kinderen vanaf 2 jaar beleven avonturen met leeftijdsgenootjes in Tobi’s Kindergarten, gelegen naast het bergstation van de Venet-bergbahnen.
 • In Landeck vindt u een ruime keuze aan winkelmogelijkheden en een uitgebreid aanbod van culturele activiteiten. Ook de adventsmarkt binnen de muren van Schloss Landeck is een bezoek waard.

Gelegen op het kruispunt van het Oberinntal en het Paznauntal en met het Stanzertal in het westen is de TirolWest regio een ideaal uitgangspunt voor…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Vakantieregio TirolWest

Alle activiteiten+
© TirolWest/Rupert Gapp
© TirolWest/Günter Standl
© TirolWest/Daniel Zangerl
© TirolWest/Othmar Senn
© TirolWest/Daniel Zangerl

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Vakantieregio TirolWest


Alle hotels in Vakantieregio TirolWest

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Vakantieregio TirolWest

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Malerstraße 10, Landeck, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.